Jump to content

A Manchester United győzött a tengerentúli tornán

2014. 08. 05. 09:43

Manchester United 3–1-re legyőzte a Liverpoolt a tengerentúlon zajló felkészülési labdarúgótorna, a Nemzetközi Bajnokok Kupája (International Champions Cup) döntőjében, így megszerezte első sikerét Louis van Gaal vezetőedző irányításával.

A két csapat legutóbbi két angol bajnoki mérkőzését a Liverpool nyerte meg, ennek megfelelően most is bekezdtek Steven Gerrardék a Miami Gardensben lévő Sun Life Stadium 55 ezer nézője előtt. A 14. percben Raheem Sterlinggel szemben szerelt szabálytalanul a 16-oson belül Phil Jones, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Gerrard lőtte be, így a Liverpool került előnybe.

A második félidő elején azonban érkezett az egyenlítő gól a Manchester United oldaláról, Javier Hernández beadását Wayne Rooney váltotta gólra az 55. percben. Ráadásul mindössze két perc kellett a vörös ördögöknek, hogy a vezetést is átvegyék, ugyanis az 57. percben Luke Shaw labdájából Juan Mata is betalált.

Az utolsó percekben pedig Jesse Lingard állította be a 3-1-es végeredményt.

A frissen kinevezett Louis van Gaal irányításával így megszerezte első nemzetközi sikerét a Manchester United, mely akkor is biztató előjel a következő Premier League szezonra, ha csak felkészülési torna volt.

A legutóbbi idényben önmagához képest rendkívül gyengén teljesítő manchesteri klub a Nemzetközi Bajnokok Kupáján legyőzte a Romát, büntetőkkel az Intert, a Real Madridot, a döntőben pedig a Liverpoolt.

(Fotó: eurosport.yahoo.com)