Jump to content

Manchester City: Pellegrini elismerte, jön Lampard

2014. 08. 03. 11:29

Bár hivatalos közleményt még nem adott ki az angol Premier League-ben szereplő Manchester City vezetősége, ám a klub menedzsere, Manuel Pellegrini megerősítette, januárig náluk folytatja szereplését Frank Lampard. Az egykori angol válogatott játékos manchesteri szerepvállalása igen csak pikáns, hiszen Lampard a Chelsea együttesének legendájaként éppen korábbi klubja legnagyobb riválisát fogja erősíteni fél éven át.

Frank Lampard nyár közepén váltott, miután nem kapott megfelelő ajánlatot korábbi csapatától a Chelsea-től, elfogadta az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban szereplő New York City ajánlatát és az MLS-be szerződött. A bajnoki évad ugyanakkor csak márciusban kezdődik (a felkészülés januártól), így a legendás középpályás úgy döntött, hogy formája megtartásának érdekében a Premier League-ben marad és a Manchester City csapata le is csapott rá. Eddig sem Lampard, sem a City vezetősége nem adott ki hivatalos nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban, ám a City menedzsere, Manuel Pellegrini egy nyilatkozatában megerősítette, hogy Lampard januárig valóban Manchesterben folytatja pályafutását.

"Mint azt bizonyára Önök is tudják, Frank szerződést kötött a New York City csapatával és az Egyesült Államokban fog dolgozni, de csak januártól, hiszen a szezon márciusban veszi kezdetét. Szerdától fogva dolgozik velünk és marad is januárig. Jelenleg is együtt készül a csapattal, mint a City játékosa és meg fog küzdeni a pozíciójáért. Tisztában van azzal, hogy erős csapatunk van, több játékos is pályázik a posztján arra, hogy a kezdőben kapjon helyet, jelenleg ő is csak egy a sok közül. Nagyon sok mérkőzés áll előttünk, mind a bajnokságban, mind a BL-ben, tehát fontos láncszeme lesz a csapatnak, ebben biztos vagyok" - beszélt Lampard manchesteri szerepvállalásáról Pellegrini a Sky Sport News műsorban.

Egy biztos, Lampard tett annyit a Chelsea-ért, hogy a Stampford Brdige közönsége hatalmas szeretettel fogadja majd a két csapat egymás elleni bajnokiján, ám gyaníthatóan José Mourinho már nem lesz ennyire boldog, főleg akkor, ha egykori kedvence betalál majd korábbi csapatának.

(Fotó:sporttopix.com)