Jump to content

Ronaldinho a Premier League-ben folytatja?

2014. 07. 29. 07:30

A Barcelona egykori aranylabdás játékosa Ronaldinho szabadon igazolhatóvá vált, miután klubja az Atletico 
Mineiro közös megegyezéssel felbontotta a támadó szerződését. Ronaldinho jövőjével kapcsolatban különböző 
híreket hallani, van aki úgy tudja, hogy az argentin Boca Juniorsban folytatja pályafutást, egyesek 
azonban azt rebesgetik, hogy a Premier League-ben szereplő Stoke City-ben láthatjuk a következő idénytől.

Ronaldinho 2012 júniusában igazolt az Atletico Mineiro együtteséhez, ahol a rákövetkező évben
Libertadores Kupát nyert. A címvédésre ugyanakkor már nem került sor, ugyanis az idei kiírás során már a legjobb 16 között kiestek, miután a kolumbiai Atlético Nacional legyőzte őket. A Mineiro ráadásul a brazil bajnokságban sem remekel, jelenleg mindössze a 10. helyen szerénykedik, igaz az éllovashoz képest csupán öt pont a lemaradásuk.
Ronaldinho ugyanakkor sokat nem tett hozzá csapata teljesítményéhez, hol sérüléssel bajlódott, hol formán kívül játszott, messze tudása alatt. Az Atletico Mineiro vezetősége nem is marasztalta, közös megegyezéssel felbontották a szerződését, így a korábbi aranylabdás játékos szabadon igazolhatóvá vált.

A 34 éves játékos a brazíliai sajtó sajtó szerint a Boca Juniorsba mehet, ahol az Argentinos Juniors-hoz távozó Juan Roman Riquelmét kéne pótolnia, ám a legvadabb hírek szerint Ronaldinho nem Argentína, hanem Anglia felé veszi az irányt és a Stoke City játékosa lesz, de hallani arról is, hogy az észak-amerikai profi ligába (MLS) igazol. A világbajnok brazil klasszis jövőjével kapcsolatban tehát eddig leginkább találgatások láttak napvilágot, testvére, aki egyben ügynöke is szerdára ígért konkrétumokat.

(Fotó:trivela.uol.com.br)