Jump to content

A Borussia Dortmund harcol Marco Reusért

2014. 07. 29. 12:25

A Dortmund ma kezdi meg svájci edzőtáborát Bad Ragazban. A Világbajnokság előtt súlyosan lesérülő Marco Reus is a csapattal utazik, hogy elkezdje a felépülését elősegítő edzéseket, eközben a dortmundi vezetők a játékos jövőjéért harcolnak.

Köztudott, hogy Reus kivásárlási záradéka 2015 nyarától lép érvénybe, amelynek értelmében 35 millió euróért bárki viheti a 25 éves német szélsőt. A Borussia egy új szerződést és egy 5-7 millió eurós fizetési ajánlatot kínál a játékosnak, amelyben természetesen már nem szerepelne a kivásárlási záradék. A Dortmund májusban, a német kupadöntő előtt már tárgyalt a játékossal az új feltételekről, egyelőre eredménytelenül.

A 35 millió eurós ár mindenképp aprópénznek tűnik egy olyan játékosért, mint Marco Reus, ezt az összeget az olyan topklubok, mint a Barcelona, a Bayern vagy a Manchester United könnyedén kifizethetnék. A játékos azon klubok közül válogathatna, amelyek aktiválják a jelenlegi szerződésben lefektetett záradékot. Természetesen amennyiben maradni szeretne, nem köteles elfogadni az ajánlatot tévő klubok javaslatát.


Dirk Hebel, Marco Reus ügynöke a Bildnek megerősítette: "Marco mindegyik európai élklub számára erősítést jelentene, ennélfogva teljesen normális, hogy sok klub törekszik a megszerzéséért. Először viszont szeretne teljesen egészséges lenni és még erősebben visszatérni a pályára, mint előtte. Minden más dolog jelenleg háttérbe szorul."


Hasonló körülmények között váltott klubot Mario Götze is, akiért 37 millió eurót kellett letennie a játékost megszerezni kívánó klubnak. A Bayern München a Borussia Dortmund beleszólása nélkül szerezte meg a VB finálét eldöntő játékost - ezt a szituációt szeretné elkerülni a BVB elnöke, Hans-Joachim Watzke is.


Karl-Heinz Rummenigge a Weltnek nyilatkozott a Reus ügyről: "Úgy gondolom a Borussia Dortmundnak nehéz lesz kivennie Marci Reus szerződéséből a kivásárlási záradékot. A játékosért nagy a kereslet."
Bár a német válogatott szélső korábban már kikosarazta a Bayern München csapatát, nem elképzelhetetlen, hogy a bajorok ismét harcba szállnak a teljesímétményéhez mérten aprópénzért megszerezhező játékosért.