Jump to content

20 millió euróért igazolt védőt a Barcelona

2014. 07. 23. 14:44

A spanyol bajnokságban szereplő Barcelona labdarúgó csapata 15.8 millió font ellenében leigazolta a francia Jeremy Mathieu-t a Valencia együttesétől. A katalánok új igazolása a védelem bal oldalán, vagy középen is bevethető és a vezetőség nem titkolt szándéka szerint a pályafutását befejező kapitányt, Carlos Puyolt hivatott pótolni.

A 30 éves Mathieu öt évet húzott le a Valencia csapatában, ez idő alatt 126 bajnoki találkozón lépett pályára és ezek során hatszor volt eredményes. A védőre komoly feladat és hatalmas felelőség hárul, hiszen a vezetőség a legendás Puyol pótlására szerződtette. Ennél nehezebb örökséget nem nagyon lehet elképzelni...

A Barcelona együttesében Mathieu amúgy immáron az ötödik új érkező, korábban a katalánok rekord összegért szerződtették Luis Suarezt a Liverpooltól, valamint a Sevilla együttesétől megvásárolták Ivan Rakiticset is. Rajtuk kívül érkezett még Marc-Andre Ter Stegen kapus és Claudio Bravo, míg a távozók között olyan neveket találunk, mint Cesc Fabregas, Victor Valdes, Bojan Krikic, Alexis Sanchez, vagy a visszavonulását az idény végén bejelentő Puyol.

(Fotó:getfootballnewsfrance.com)