Jump to content

Dunga lett a bukott Scolari utódja

2014. 07. 22. 16:12

Ahogy azt várni lehetett, Carlos Dungát választotta a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF)a válogatott új szakvezetőjévé. A játékosként 1994-ben világbajnoki címet szerző szakember korábban 2006-tól 2010-ig vezette már a Selecaót, szövetségi kapitánysága alatt 2007-ben Copa Americát, 2009-ben pedig Konföderációs Kupát nyert Brazília. 

Az Eurosport értesülése szerint Carlos Dunga váltja a hazai világbajnokságon hatalmasat bukó Luiz Felipe Scolarit a brazil válogatott kispadján. Dunga másodszor vezetheti a Selecaót, 2006 és 2010 között négy éven át volt szövetségi kapitány. Vezetésével a sikerek nem maradtak el, ám az igazi áttörést ő sem tudta elérni, 2010-ben nem nyert világbajnoki címet, a hollandok elleni negyeddöntős vereség után menesztették a válogatott éléről.

Dunga a válogatottól való búcsúját követően annál az Internacionalnál kapott vezetőedzői munkát, ahol játékospályafutása nagy részét töltötte, ám tavaly októberben onnan is elbocsájtották, miután a csapat sorozatban négy vereséget szenvedett el és visszacsúszott a középmezőnybe.

Carlos Dunga azt a Luiz Felipe Scolarit váltja a kapitányi székben, akit éppen az ő távozása után neveztek ki a nemzeti együttes élére. A Scolari vezette válogatott szégyenteljes szerepléssel zárta a hazai rendezésű világbajnokságot, az elődöntőben történelmi, 7-1-es vereséget szenvedett el a későbbi világbajnok Németországtól, majd a bronzmérkőzésen 3-0-ra kikapott Hollandiától. Dunga korábbi négy éves ciklusa alatt a brazil válogatott 42 győzelmet aratott, 12-szer játszott döntetlent és csupán hatszor kapott ki. Az új szakvezető szerződéséről részleteket egyelőre nem közöltek.