Jump to content

Vb 2014: valaki megrongálta a vb-trófeát

2014. 07. 21. 14:58

Németország folyamatosan ünnepli vb-győztes válogatottját, az ünneplés pedig kisebb nagyobb botrányoktól sem mentes. A legfrissebb hírek szerint az ünneplés okozta nagy forgatagban valahogy megsérült a vb-trófea, amelyről egy kis darab letörött. A szövetség vizsgálatot indított, ám az eredménytelenül zárult, a "tettes" nem került elő.

A világbajnoki trófea annyi kézben megfordult, hogy szinte kideríthetetlen, hogy ki a felelős azért, hogy megrongálódott. A német válogatott berlini ünneplése során kézről kézre járt a trófea, igaz a német játékosok legalább nem ejtették el, mint annak idején Sergio Ramos a spanyol Király Kupa trófeát. Vagy legalábbis nem érkezett hír hasonló balesetről. Mégis, valahogy megsérült a kupa, a német Die Welt meg is kereste a szövetséget, ahol tájékoztatást is kaptak a balesetről.

"A trófeáról letörött egy kisebb darab - mondta a DFB elnöke, Wolfgang Niersbach. - De senki se aggódjon, találtunk egy specialistát, aki meg tudja javítani a kupát. Vizsgálatot is indítottunk, hogy kiderítsük ki a felelős a nem várt kellemetlenségért, ám a vizsgálat nem zárult pozitív eredménnnyel."

Szerencsére a német válogatott tagjai nem az igazi trófeát rongálták meg, hiszen a győztes csapat csak egy replikát vihet haza. Az eredetit, amelynek értékét 10 millió dollárra becsülik, a döntő után rögtön elzárták egy széfbe, ahol a következő négy évét tölti majd.

Fotó:trendfaktory.com/Twitter