Jump to content

Steven Gerrard visszavonult a válogatottól

2014. 07. 21. 16:33

Steven Gerrard, a Liverpool és az angol labdarúgó-válogatott játékosa bejelentette: visszavonul a nemzeti csapattól, és ezentúl csak klubcsapatára koncentrál. A 34 éves középpályás 14 évig szolgálta a „háromoroszlánosokat”, ez idő alatt 114 mérkőzésen lépett pályára és 38 alkalommal viselte a csapatkapitányi karszalagot.

Steven Gerrard az angol Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján jelentette be visszavonulását a válogatottól, ahol így nyilatkozott:

„Minden percet élveztem, amikor hazámat képviselhettem. Szomorú nap ez számomra, tudván, hogy többet nem ölthetem magamra az angol válogatott szerelést. Ugyanakkor a jövőben örömmel állok a szövetség rendelkezésére, bármiben szívesen segítek. Nagyon nehéz döntést hoztam meg, tán az egyik legnehezebbet pályafutásom során.”

Gerrard 114 alkalommal öltötte magára Anglia mezét, és 21-szer volt eredményes. A válogatottban 2000-ben, Ukrajna ellen debütált, azóta három Európa-bajnokságot és három világbajnokságot is megjárt a nemzeti csapattal, aminek 38-szor volt a csapatkapitánya.

(Fotó:thesun.co.uk)