Jump to content

Manchester United: gondban Rooney, érkezhet Cavani

2014. 07. 21. 07:21

Az angol Premier Leauge-ben szereplő Manchester United a hírek szerint mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy leigazolja a Paris Saint-Germaint csapatától Edinson Cavanit. A Daily Mail értesülései szerint Louis van Gaal nagy rajongója Cavaninak, az uruguay-i megszerzése érdekében még a csapat ikonikus játékosát, Wayne Rooney-t is feláldozná.

Wayne Rooney-nak pestiesen szólva alaposan oda kell tennie magát a Manchester United amerikai túrája során, ugyanis a szigetországi sajtó értesülései szerint Louis van Gaal kiemelten figyeli majd az angol válogatott csatár formáját. Rooney jövője van Gaal érkezésével messze nem kristály tiszta, ugyanis a holland szakember komolyan fontolgatja, hogy pénzzé teszi Rooney játékjogát, és a befolyt összeget Cavanira költi. A PSG természetesen alaposan megkérné az árát egyik legjobb játékosának, ám az ügylet létrejöttét elősegítheti, hogy a francia bajnok csak akkor tud belekezdeni kerete megerősítésébe, ha pénzt lát valamely játékosa eladásából. A mértékadó transfermarkt.de adatai alapján Cavani 60 millió eurót ér, míg Wayne Roones piaci értéke jelenleg 45 millió euró.

Rooney távozásával már a tavalyi szezon végén is foglalkozott a sajtó, ám akkor éppen a játékos szeretett volna távozni, mégpedig az egyik legnagyobb riválishoz, a Chelsea-hez. Az ügyből végül semmi sem lett, Rooney-t amúgy is szerződés kötötte a Vörös Ördögökhöz. A Van Gaal-t ismerők úgy gondolják, hogy a holland szakember amennyiben úgy gondolja, hogy egy játékosa már nem erőssége jelenlegi csapatának, akkor szívfájdalom nélkül túl fog adni rajta, legyen szó perememberről, vagy éppen klubikonról.

(Fotó:manutdfanatics.hu)