Jump to content

Átigazolási pletykák: főszerepben Nani, Lukaku és Vermaelen

2014. 07. 20. 09:01

A világbajnkoság végeztével természetesen felélénkült az átigazolási piac. A nagynevű csapatok továbbra is aktívak, így a Chelsea, az Arsenal a Manchester United és a Barcelona is kész a további költekezésre. A kiszemeltek között olyan játékosokat találunk, mint Thomas vermaelen, vagy éppen Nani, de elég nagy az érdeklődés Romelu Lukaku után is.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a belga válogatott vb-t megjárt csatára Romelu Lukaku iránt hevesen érdeklődik a Liverpool együttese. A Vörösök idén már öt játékost igazoltak, csatárposzton is szépen el vannak látva, ám Brendan Rodgers mégis szeretné a fiatal belgát. Lukaku az előző idényt az Evertonban töltötte kölcsönben, de nem valószínű, hogy a következő szezonban is a liverpooliak rendelkezésére állhat majd. A Chelsea ugyanis úgy hírlik, hogy visszarendeli Londonba a 21 éves játékost, ez pedig inkább azt a tényt erősíti, hogy José Mourinho igényt tart Lukaku szolgálataira.

Egy másik belga, Thomas Vermaelen állítólag közel áll ahhoz, hogy az Arsenal szerelését a Manchester Unitedére cserélje. A 28 éves védőt nagyon szeretné Louis van Gaal az Old Traffordra csábítani és a sziegetországi sajtó szerint a megállapodás a felek között hamarosan létre jöhet. Arséne Wenger azonban nem izgult, csapata tegnapi edzőmeccse után úgy nyilatkozott, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy a belső védő maradjon, ám amennyiben eligazol, úgy már tudja, hogy kivel fogja helyettesíteni. A francia mester neveket nem említett.

Úgy hírlik Fabio Borini nem nagyon szeretne a Sunerland játékosa lenni, pedig a tavalyi idényt ott töltötte kölcsönben a Liverpooltól és lőtt is hét gólt. Az olasz játékos azonban hosszú távra nem szeretné elkötelezni magát, így a két klub közötti 14 millió fontos üzlet létrejötte, melynek Borini a főszereplője, egyelőre várat még magára.

Az átigazolási szezon legaktívabb spanyol csapata idén a Barcelona, amin persze nem kell csodálkozni, lévén a katalánok semmit sem nyertek az elmúlt idényben. A csapat átalakítása zajlik, Luis Suárez érkeztével talán a világ legjobb támadósora alakult ki Messivel és Neymarral kiegészülve, ám a hírek szerint a védelemről sem feledkeznek meg a katalánoknál. Éppen ezért a 27 éves belga védőt, Jan Vertonghent szeretnék a Nou Campba csábítani. Ehhez persze a Tottenhamnek is lesz egy-két szava.

Végezetül pedig egy hír, amelynek nem egy játékos, hanem egy edző a főszereplője. Manuel Pellegrini ismét visszautasította a brazil labdarúgó szövetség megkeresését és kijelentette, hogy a jövőjét a Manchester City edzőjeként képzeli el. A brazil szövetség, hogy ezért vagy éppen más indíttatástól vezérelve, de a hírek szerint felvette a kapcsolatot Carlos Dungával, aki lehet, hogy kap még egy lehetőséget a Selecao élén.

(Forrás:sportrajongo, BBC, DailyMail/Fotó:sportsmole.co.uk)