Jump to content

Vb 2014: Mourinho is a bronzmeccs ellen van

2014. 07. 12. 09:30

Magyar idő szerint ma este 22 órakor rendezik a brazíliai labdarúgó világbajnokság bronzmérkőzését. A harmadik helyért a házigazdák és a legutóbbi torna ezüstérmese, Hollandia csatázik. A "kisdöntőről" sokan elmondták már a véleményüket, legutóbb éppen Louis Van Gaal, az Oranje szövetségi kapitánya. A szakember szerint a mérkőzés többet árt mint használ. A véleményét egy másik edző-óriás, José Mourinho is megosztotta a világgal, és ahogy várni lehetett, a Special One is igen rossz véleménnyel van a bronzcsatáról.

"Amikor elbuksz egy elődöntőt, akkor semmi másra nincs szükséged, mint hogy hazautazz és kisírd magad. Szerintem röhejes, hogy két az elődöntőben vereséget szenvedő csapatot még rákényszerítenek egy tétnélküli, értelmetlen mérkőzés lejátszására" - mondta el markáns véleményét a bronzmérkőzésről José Mourinho.

"Van egy torna, melyet mindenki meg akar nyerni. A világbajnokságra nem a harmadik vagy a negyedik helyért jön egy csapat. Az elődöntők után aki veszít, az csak el akar tűnni, nem akar már játszani. Én is buktam már el BL-elődöntőt, nem tudom elképzelni, hogy le tudnék játszani pár nappal később egy harmadik helyért zajló mérkőzést a másik elődöntő vesztesével. Vagy ott van Wimbledon. Az öt órán át tartó elődöntő után a fiúk nem játszottak a harmadik helyért. Úgy gondolom, hogy ez rossz, nagyon, nagyon rossz"- tette még hozzá a Chelsea portugál szakvezetője.

Mint ismeretes a brazíliai tornán Németország 7-1 arányban ütötte ki a házigazdák válogatottját, míg Argentína a másik elődöntőben tizenegyesekkel verte Hollandiát, így a két válogatott 1990 után ismét vb-döntőben találkozik egymással.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk/football365.com)