Jump to content

Vb 2014: Lineker szerint Messi már nem a régi

2014. 07. 12. 13:20

Két mérkőzés van már csak hátra a 2014-es labdarúgó világbajnokságból. Ma este a bronzmérkőzést rendezik Hollandia és a házigazda brazilok főszereplésével, vasárnap pedig a döntőt ahol a németek és az argentinok csapnak össze. Ez utóbbi mérkőzés apropójából szólalt meg Gary Lineker, az angolok egykori kiváló játékosa, aki bár csodálja Lionel Messit, mégis úgy gondolja, hogy a négyszeres aranylabdás nem olyan mint volt.

  • „Imádom Messit, a legtehetségesebb játékos, akit Maradona óta láttam. De azt kell mondjam, hogy csalódtam a játékában. Valami nincs rendben vele. Nagyon statikussá vált. A helyszínen néztem meg a hollandok elleni elődöntőt, így közelről láthattam és azon a mérkőzésen szinte alig mozgott” – beszélt Lineker arról, hogy miért is okozott számára csalódást egyik nagy kedvence.

Lineker ezt követően idézte Messi édesapjának a minap tett nyilatkozatát, miszerint a Barcelona szupersztárja kimerült, úgy érzi, mintha a lábai 100 kilót nyomnának. Az édesapa nyilatkozatával Lineker sem tudott vitatkozni, saját bevallása szerint ő is így látta.

Lineker szerint ugyanakkor nem szabad csodálkozni azon, hogy Messi kimerült, hiszen a hátán cipelte be a döntőbe csapatát.

  • „Csodálatos dolgokat művelt a pályán eddig is, nagyban neki köszönhető, hogy Argentína döntőt játszhat a vb-n. Ugyanakkor úgy érzem, hogy a fáradtság fokságába esett, elcsigázottnak tűnik.”

Argentína és Németország történetük során harmadszorra találkoznak vb-döntőben egymással, 1986-ban a Maradona fémjelezte dél-amerikaiak örülhettek, míg négy évvel később a Lothar Mättheus által vezérelt német válogatott nyerte el a trófeát.

(Fotó:bbc.com/Forrás:sportrajongo.hu/uk.eurosport.yahoo.com)