Jump to content

Átigazolás: a Barcelonának ingyen sem kellett Kroos

2014. 07. 12. 09:53

Érdekes hír látott napvilágot Toni Kroos klubváltásának ügyében. Spanyolországi sajtóinformációk szerint a világbajnokságon szereplő német válogatott kiválóságot még ingyen sem akarta szerződtetni a Barcelona. Az ok több mint érdekes, sőt a profi futballban hasonlóval nem is nagyon találkozni mostanság.

A brazíliai világbajnokságon szereplő német labdarúgó válogatott kiválósága, Toni Kroos idén népszerű szereplője volt az átigazolási piacnak. A Bayern Münchennel szerződésben álló, ám jövő nyáron lejáró kontraktusát meghosszabbítani nem kívánó játékosért sorban állt fél Európa, többek között a Manchester United is. Kroos menedzsere csak a legnagyobb csapatokkal tárgyalt, így jutott el a Barcelonához. A katalánok azonban nem akarták 25 millió euróért megvásárolni a góllövésre és káprázatos átadásokra képes játékmestert, mondván a középpályájuk már így is igen sűrű. Ez a magyarázat még megállná a helyét, ám az már igen csak furcsa, hogy amikor a menedzser azt javasolta a katalán vezetőknek, hogy várjanak egy évet és szerezzék meg Kroost ingyen, akkor szintén nemleges volt a válasz.

A Barcelonánál az El Periodico Catalunya lap szerint azért döntöttek így, mert nem szerették volna, ha megromlik a két csapat közti viszony, amiért egyik legjobbjukat ingyen szerzik meg.

A katalán óriás üzletpolitikája példa értékű, kevés ilyen szemléletű klubbal találkozhatunk világszinten. Egy gond van csak csupán, hogy Kroos végül a Real Madridban kötött ki, tehát a Barca akarva, akaratlanul legnagyobb riválisának keretét erősítette meg.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:express.co.uk)