Jump to content

Vb 2014: Ottmar Hitzfeld végleg befejezte

2014. 07. 02. 17:20

Ottmar Hitzfeld, a svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi edzői pályafutását. A 65 éves német tréner bár továbbjutott csapatával a világbajnokság E-csoportjából, a nyolcaddöntőben hosszabbítás után kiesett Argentína ellen.

Előzetesen is tudni lehetett már, hogy Hitzfeld a világbajnokság után felhagy edzői pályafutásával, a kérdés már csak az volt, pontosan mikor. Argentína válogatottja adta meg erre a választ, hiszen Messiék bár sokáig nem bírtak a svájciakkal Angel di María az utolsó pillanatokban eldöntötte a továbbjutást.

A játékosként német válogatottságig vivő, a Baselben és Stuttgartban is megforduló Hitzfeld igazán edzői pályafutására lehet büszke, hiszen csapataival összesen 18 trófeát gyűjtött be, köztük egy-egy Bajnokok Ligája-győzelmet a Borussia Dortmunddal és a Bayern Münchennel. Lehetett volna belőle három is, de az 1999-es fináléban a Bayern München kispadján ülő Hitzfeld és csapata emlékezetes körülmények között, az utolsó percekben kapott ki a Manchester Unitedtől. Hitzfeld így is azon kevés edzők egyike, akik két különböző klubcsapattal, edzőként tudta elhódítani a legrangosabb európai kupát.

A svájci nemzeti tizenegyet 6 évig irányító tréner azért nem szakad el teljesen a futballtól, ezentúl televíziós szakértőként dolgozik majd.