Jump to content

Vb 2014: Di Maria a negyeddöntőbe lőtte Argentínát

2014. 07. 01. 21:08

Nem jött össze a svájci csoda, az argentin válogatott hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Ottmar Hitzfeld együttesét, így a dél-amerikaiak jutottak be a brazíliai labdarúgó világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, ahol Svájc az 1954-es hazai rendezésű vb óta először szerepelhetett volna.

Argentína veretlenül, Svájc pedig egy nagy verést leszámítva (a franciáktól kaptak ki 5-2-re) két győzelemmel várhatta a vb-nyolcaddöntőt. Az esélyek természetesen Argentína mellett szóltak, ám ennek ellenére Messiék nem rontottak neki európai ellenfelüknek.

Az argentinok próbáltak irányítani, de a 16-os előterében elfogyott a tudomány, hiányzott az elképzelés a játékukból. Ahogy telt múlt az idő, a svájciak egyre többet támadtak, leginkább kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Ez olyannyira jól sikerült, hogy az első félidő két legnagyobb helyzete a svájciak nevéhez fűződött.

A folytatásban már nagy mezőnyfölényben futballozott Argentína, de továbbra sem találta a rést a svájci védelmen. Hiába egykapuzott a dél-amerikai csapat, riválisa állta a sarat. A svájciak szinte teljesen lemondtak a támadásokról, csak az eredmény tartására törekedtek, és ezt sikerrel tették a rendes játékidő végéig.

A 0-0-ás eredményt követően jöhetett a hosszabbítás. A ráadásra nagyot változott a játék képe, Svájc bátrabban indult meg előre, sőt, volt olyan szakasza ekkor a mérkőzésnek, amikor a dél-amerikaiak hosszú perceken át nem is értek labdához. Az utolsó 15 percben aztán ismét Argentína volt kezdeményezőbb, a támadó szellem pedig az utolsó pillanatokban kifizetődött: Messi tört a kapu felé, két védő között kitette a labdát jobbra, ott az érkező Di Maria a kapus mozgásával ellentétes irányba rúgta a labdát, megszerezve ezzel a vezetést csapatának. Ezt követően Svájc hiába rohamozott mindent egy lapra feltéve, a kapufa kisegítette az argentin csapatot, az egyenlítés nem jött össze, így Argentína jutott tovább.

Messiék szombaton a Belgium-Egyesült Államok párharc győztesével találkozik a negyeddöntőben.

(Fotó:goal.com)