Jump to content

Vb 2014: A franciák és a németek is kiszenvedték a továbbjutást

2014. 07. 01. 07:06

A német válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az algériai csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság hétfői esti nyolcaddöntőjében, míg Franciaország a hajrában lőtt két góljának köszönhetően nyert Nigéria ellen. Mindkét afrikai csapat nagyon megnehezítette európai ellenfelének a dolgát, akik majd egymás ellen játszanak a nyolc között.

A Németország-Algéria mérkőzésen a rendes játékidő a sok helyzet ellenére sem hozott gólt. Az afrikai ország együttese remekül védekezett, a németek nem tudtak áttörni a védelmi falon, sőt olykor félhettek is, hiszen Algéria remek kontrákat vezetett ellenük. A rendes játékidőben nem született gól tehát, így jöhetett a hosszabbítás. Ott azonban már a második percben megszerezte Németország a vezetést, André Schürrle lőtt szerencsés gólt. A lefújás előtti pillanatokban még két gól esett, előbb Mesut Özil növelte a németek előnyét és döntötte el a továbbjutás kérését, majd Abdelmumene Dzsabu szépített és szerezte meg Algéria egyetlen, ám jól megérdemelt gólját. A németek ezzel sorozatban negyedszer jutottak be vb-n a legjobb nyolc közé, ez korábban még egyetlen együttesnek sem sikerült.

Joachim Löw együttese azzal a francia válogatottal találkozik a nyolc között, amely 2-0-ra legyőzte Nigéria csapatát. A két együttes küzdelmes mérkőzést vívott egymással, összességében azonban az európai csapat volt valamivel veszélyesebb. Paul Pogba a 79. percben fejesgóllal szerzett vezetést, Nigéria sorsát pedig a vb után visszavonuló nigériai legenda, Joseph Yobo 91. percben esett öngólja pecsételte meg.

(Fotó:en.tempo.co.uk)