Jump to content

VB 2014 Messi gólja jelentette a különbséget

2014. 06. 16. 08:00

Az argentin válogatott 2-1-re legyőzte a bosnyák csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén. A dél-amerikaiak Sead Kolasinac öngóljával már a 3. percben vezetést szereztek, aztán Lionel Messi a 65. percben megduplázta az előnyt, a bosnyákok szépítő, egyben történetük első vb-gólját Vedad Ibisevic lőtte a 84. percben.

Az európai gárdában, amely története első vb-meccsét játszotta, kezdőként kapott szerepet Muhamed Besic, a Ferencváros játékosa, így vb-ken 1994 óta először lépett pályára olyan futballista, aki magyar klub alkalmazásában áll.

Az argentinok lendületesen kezdtek, de mindez három percig tartott, ekkor egy szerencsés öngóllal máris vezetést szereztek Messiék: a Barcelona zsenije csavart középre egy bal oldali szabadrúgást, Rojo megcsúsztatta a labdát, amely így Kolasinacra pattant, onnan pedig a bal alsó sarokba (1-0). Ezt követően elég enerváltan futballoztak a dél-amerikaiak és inkább a bosnyákok szórványos ellentámadásai jelentettek némi veszélyt, de gólt ők sem tudtak elérni.

A második félidőben sem emelkedett a színvonal és az iram sem volt gyors, azonban Messi váratlan megindulása és találata meghozta a játékkedvét az argentinoknak. A dél-amerikaiak ezt követően több támadást vezettek, ám a hátralévő időben nem tudták növelni előnyüket, sőt a bosnyákok szépítettek Ibisevic révén, ám az egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

A mérkőzés így 2-1-es argentin győzelemmel zárult ami azt jelenti, hogy a vb tizenegyedik találkozóján sem született döntetlen! A csoport másik mérkőzését, az Irán–Nigéria találkozót hétfő 21 órakor rendezik. Argentína szombaton Iránnal, míg Bosznia-Hercegovina Nigériával találkozik a második fordulóban.

F csoport, 1. forduló:
Argentína - Bosznia-Hercegovina 2-1 (1-0)
Rio de Janeiro, Maracana Stadion, 73 500 néző, v.: Joel Aguilar (szlovén)
gólszerző: Kolasinac (3., öngól), Messi (65.), illetve Ibisevic (84.)
sárga lap: Rojo (25.), illetve Spahic (63.)

(Fotó:scommessemondiali2014.com)