Jump to content

VB 2014: Pirlo zsenialitása vezette győzelemre az olaszokat, videó!

2014. 06. 15. 09:00

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az olasz labdarúgó válogatott 2-1-re legyőzte Angliát a világbajnokság szombati játéknapján. A D-csoport rangadóján az olaszok teljesen megérdemelten nyertek, Andrea Pirlo zsenialitásának és hibátlan játékának köszönhetően. Az olasz játékmester 95%-os pontossággal passzolt, de a komplett olasz csapat is 90% fölött zárt a pontos passzok tekintetében, amelyre az 1966-os vb óta nem volt példa.


Ha tovább akarjuk folytatni a statisztikák böngészését, akkor a legszembetűnőbb adat, hogy Andrea Pirlo 108 passzt adott a mérkőzés során, ennyit ezen a vb-n még senkitől sem láttunk, ahogy a pontosságban sem tud vetekedni senki a Juventus játékmesterével egyelőre. Persze az angolok sem szégyenkezhetnek ebben a tekintetben sem, hiszen 91% feletti mutatóval zártak ami a pontos átadásokat illeti, hasonlóan jó teljesítményt 1966 óta tőlük sem láthattak a szurkolóik.

Az angolok 1986 óta először buktak el nyitómérkőzést, ezt pedig akár jó előjelként is felfoghatják, hiszen a Lineker vezette csapat egészen az elődöntőig menetelt az olaszországi tornán, csak a németek állították meg egy büntetőkkel záruló mérkőzésen. Ha már múltidézés, az olasz válogatott legutóbb a 2006-os világbajnokságon szerzett fejes gólt, akkor Materazzi, most Balotelli. Az olaszok amúgy folytatták sorozatukat és sorozatban a 15. vb-mérkőzésükön is gólt tudtak szerezni, ez nem csak olasz, de aktív világrekord is.

Egy statisztikai adat, aminek az angolok valószínűleg nem örülnek, legutóbbi két vb-mérkőzésükön összesen 6 bekapott gólnál járnak, legutóbb ennyit 13 találkozó alatt kaptak. Az olaszoknak a statisztikák szerint nem nagyon kellett tartaniuk az angoloktól, hiszen a szigetországiak egyrészt nem nagyon nyernek hátrányból vb-mérkőzést, korábban csak 1966-ban a döntőben, majd 1986-ban Kamerun ellen tudtak fordítani, másrészt a két csapat legutóbbi 11 mérkőzéséből csupán kettőt nyertek meg. (Fotó:worldsoccertalk.com/soccertrust.com)

(Fotó:worldsoccertalk.com/soccertrust.com)