Jump to content

VB 2014: Három gólt rúgott, mégis csak 1-0-ra nyert Mexikó

2014. 06. 14. 06:29

A mexikói labdarúgó-válogatott 1-0-s győzelmet aratott Kamerun csapata felett a brazíliai világbajnokság első pénteki mérkőzésén. A mexikóiak gólokkal nyerhettek volna, ám a mérkőzés kolumbiai játékvezetője tévesen két gólját is érvénytelenítette a közép-amerikaiaknak les címén. Mexikó legközelebb a csoport másik első fordulós találkozóján győztes brazilokkal játszik kedden, míg Kamerun Horvátországgal találkozik szerdán.

Mexikó nagy lendülettel kezdte a találkozót, sorra vezette veszélyes támadásait, a kameruni védelem elsősorban a széleken volt sebezhető. A góltól csak a partjelző mentette meg az afrikaiakat, tévesen lest intett ugyanis, ezzel érvénytelenítve Dos Santos találatát. Ez mintha felébresztette volna a kameruniakat, akik átvették az irányítást, és egy les miatt érvénytelenített gólig, valamint Eto'o révén kapufáig jutottak. A játékrész hajrája ismét a mexikóiaké volt, de a bíró a második góljukat sem adta meg les címén - ezúttal is tévesen.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, bár az iram és a színvonal is visszaesett, mégis mindkét fél előtt akadtak lehetőségek. Aztán a mexikói válogatott talált a kapuba a továbbra is rosszul záró kameruni védelem újabb hibáját kihasználva. A hátralévő időben a kameruniak nem tudtak újítani. A közép-amerikaiak biztosan őrizték minimális előnyüket, sőt a hajrában még növelhették is volna, de a legnagyobb ziccereket sem tudták kihasználni, így az eredmény már nem változott.

A csoport, 1. forduló:

Mexikó-Kamerun 1-0 (0-0)
Natal, Dűnék Arénája, 37 500 néző, v.: Wilmar Roldan (kolumbiai)
gólszerző: Peralta (61.)
sárga lap: Moreno (57.), illetve Nounkeu (76.)

(Fotó:bleacherreport.com)