Jump to content

VB 2014: Chile nehezen győzte le Ausztráliát

2014. 06. 14. 07:00

A chilei válogatott a vártnál nehezebben, 3-1-re győzte le az ausztrál csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján a B csoport első fordulójában.

Chile az első perctől fölényben futballozott és úgy tűnt, negyedóra alatt eldöntik az összecsapást, ugyanis első két helyzetüket kihasználták a kissé bátortalanul játszó ausztrál csapat ellen. Az első gól a 12. percben született, Aránguiz cselezett le az alapvonalig a büntetőterület jobb oldalán, majd középre adott, ahol egy védő elfejelte a labdát Vargas elől, de az így Alexis Sánchez elé pattant, aki 5 méterről a kapuba lőtt (1-0). Két perc elteltével jött a következő gól, Alexis Sánchez futott fel a labdával, a tizenhatos előterében Valdiviához passzolt, aki 15 méterről a jobb sarokba lőtt (2-0).

Ezt követően azonban a dél-amerikaiak visszavettek a tempóból, így többnyire mezőnyjátékkal telt az idő, mígnem Ausztrália váratlanul szépített Tim Cahill fejesgóljával, sőt, akár egyenlíthetett volna is. A játékrész hajrája aztán rendezte sorait Chile.

A folytatásra érezhetően vérszemet kapott Ausztrália, riválisa pedig hiába próbált, nem tudott újra felpörögni, így igen izgalmas mérkőzés alakult ki. Az esélytelenebbnek tartott ausztrálok sorra vezették támadásaikat, egy ízben be is találtak, de les miatt a bíró - jogosan - nem adta meg a gólt, többször pedig Bravo kapus bravúrjai mentette meg a chileieket, akiknek szintén volt lehetőségük, sőt, egyszer egy védőnek kellett tisztáznia a gólvonalról. A hajrában a dél-amerikaiak már egyértelműen a minimális előnyük megtartására törekedtek és gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, de rendkívül pontatlanul játszottak, ezért alig volt náluk a labda, az ausztrálok pedig kissé elfáradtak. A hosszabbításban aztán Chile bebiztosította győzelmét, Pinillát ugratták ki jó ütemben, közeli lövését Ryan még védte, de a kipattanó Beausejour elé került, aki 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (3-1).

A mérkőzés hátralévő részében több gól nem született, Chila ha nehezen is de nyert és következő mérkőzésén majd a spanyolokkal találkozik, míg Ausztráliára a címvédőt kiütő hollandok várnak.

B csoport, 1. forduló:

Chile-Ausztrália 3-1 (2-1)
Cuiabá, Pantanal Aréna, 40 000 néző, v.: Noumandiez Doue (elefántcsontpari)
gólszerzők: Alexis Sanchez (12.), Valdivia (14.), Beausejour (92.), illetve Cahill (35.)
sárga lap: Aranguiz (86.), illetve Cahill (44.), Jedinak (58.), Milligan (67.)