Jump to content

VB: az angol játékosoknak kötelező énekelniük

2014. 06. 02. 12:32

Kevesebb, mint két héttel a brazíliai labdarúgó világbajnokság előtt Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy játékosaitól elvárja, hogy minden mérkőzése előtt énekeljék országuk himnuszát. Hodgson szerint a riválisok legtöbbje is így cselekszik, így ő is elvárja fiaitól, hogy büszkén énekeljenek.

Hodgson és csapata vasárnap utazott el az Egyesült Államokban, ahol majd Miamiban kezdődik meg a csapat vb-felkészülésének utolsó fázisa. Az elutazás előtt a szakember több dologról is beszélt, többek között arról, hogy a himnusz éneklését kötelezővé tette játékosai előtt.

"Nagyon ritkán játszunk olyan csapatok ellen, akiknél ne láthatnánk, hogy játékosaik kezüket a szívükre helyezve büszkén énekelnék országuk himnuszát amilyen hangosan csak tudják. Eldöntöttük, hogy mi is ezt fogjuk tenni. A csapat tagjai büszkék arra, hogy angolok, ahogy én is büszke vagyok arra, hogy Angliát képviselem szövetségi kapitányként, így ha felcsendül a nemzeti himnusz, énekelni fogjuk" - mondta a 66 éves kapitány.

"A keretbe nagyon sokan kerültek be, felfrissült a csapat, nem tudom, hogy mindenki énekelte-e korábban a himnuszt, de most biztos vagyok abban, hogy miután figyelmeztettük őket, mindenki énekelni fog."

Hodgson természetesen a felkészülésről is ejtett pár szót, elmondta, hogy elégedett játékosai edzéseken nyújtott teljesítményével és ugyan ez igaz a felkészülési találkozókon mutatottakra is.

Az angol nemzeti csapat kapitánya június 2-án, tehát a mai napon hozza nyilvánosságra a végleges csapatot, amely két nappal később Ecuadorral, majd június 7-én Hondurasszal játszik felkészülési összecsapást. Anglia a világbajnokság D-csoportjában kapott helyet, Olaszország, Uruguay és Costa Rica mellett. Roy Hodgson együttese június 14-én Olaszország ellen kezdi meg vb-szereplését.

(Fotó:dailystar.co.uk)