Jump to content

Meghalt a MU milliárdos tulajdonosa

2014. 05. 29. 11:03

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Malcolm Glazer, a Premier League-ben szereplő Manchester United és az amerikai futball-csapat, az NFL-ben szereplő Tampa Bay Buccaneers tulajdonosa. Glazer 2005-ben vette meg a Manchester Unitedet, és bár a szurkolók sokáig tiltakoztak ellene - azt gondolták, csak az anyagi haszon reményében vásárolta be magát a klubba - a klub azóta öt bajnoki címe mellé három ligakupa, öt FA Kupa és egy Bajnokok Ligája-győzelmet szerzett.

Becslések szerint a 4-5 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Glazernek öt fia és egy lánya van, az elmúlt időszakban az MU ügyeivel már Glazer két fia, Joel és Avram foglalkozott. Természetesen a Premier League rekordbajnoka is üzent a családnak, azt írták: „A Manchester Unitednél gondolatban mindenki a családdal van ezen az estén”

Az ingatlan-bizniszből meggazdagodó üzletember a Tampa Bay amerikaifutball-csapatát éppen a Manchester előtt tíz évvel, 1995-ben vásárolta meg. Az együttes John Gruden főedző irányításával 2002-ben megnyerte a Super Bowl-t. A Buccaneers a bajnoki címe óta azonban nem játszott meghatározó szerepet az NFL-ben, a rájátszásba elvétve tudott bejutni, és többnyire akkor is kiesett az első körben.

A születésnapját három napja ünneplő Glazer New Yorkban, Rochesterben született, és már 15 éves kora óta aktív üzletember volt, a család cége karórák értékesítésével foglalkozott. Apja halála után Malcolm vette át a cég irányítását, amit előbb felfuttatott, majd a sikerek után újabb vállalkozásokba kezdett. 1961-ben vette el Linda Glazert, hat gyermekük és 14 unokájuk született.

Fotó:telegraph.co.uk forrás:sportrajongo.hu/nso.hu