Jump to content

12 ponttal kiesni, ez igazságtalanság

2013. 12. 14. 10:06

Az olasz Napoli hiába szerzett tizenkét pontot a Bajnokok Ligája legnehezebb csoportjában, ez sem volt elég ahhoz, hogy a nyolcaddöntőbe jussanak, a Dortmund és az Arsenal megelőzte őket.

1997 óta nem történt olyan a BL-ben, hogy egy csapat ennyi ponttal ne jusson tovább az egyenes kieséses szakaszba, igaz akkor még más volt a lebonyolítás rendszere. Akkor a PSG a Bayern München mögött végzett második helyen a csoportjában, viszont a hat csoportból csak a két legjobb második mehetett a negyeddöntőbe, ebben a kategóriában pedig a Bayer Leverkusen és a Juventus is előzte a franciákat.

Az idei BL-ben a Napolit a legnehezebb csoportba húzták, a Dortmund, az Arsenal és a Marseille került velük össze. A franciák egy pontot sem szereztek, a három másik csapat egyaránt négy győzelemmel és két vereséggel zárt. A Dortmund azért lett csoportelső, mert az egymás elleni eredményekben az övék volt a legjobb mérleg, míg a Napoli akkor mehetett volna tovább, ha szerda este 3-0-ra végeznek az angolok ellen, akik a végén már emberhátrányban játszottak.

A harmadikként végzett olaszok győzelemmel kezdtek a csoportban a tavaly döntős Borussia Dortmund ellen, a Marseille-t idegenben és otthon is verték, idegenben viszont kikaptak a Dortmundtól és az angoloktól. Utóbbinak szerda este vágtak vissza a 2-0-s győzelemmel.

„Igazságtalanság. Négy meccset nyertünk a hatból, és tizenkét pontot szereztünk egy ilyen nehéz csoportban, olyan csapatok ellen mint az Arsenal és a Dortmund. Más csoportokban, hat-nyolc ponttal is továbbjutottak egyes klubok. Kiábrándító" - mondta az Arsenal ellen első gólt szerző Higuaín, aki a pályán zokogott a lefújás után.

Az argentin támadó a Galatasaray és a Zenit csoportjára célzott. A törökök a szerda délutánra halasztott Bajnokok Ligája-meccsen harcolták ki a továbbjutást a Juventus kárára, hét ponttal lettek nyolcaddöntősök. A Zenitnek az egyik leggyengébb csoportban (Atletico Madrid, Zenit, Porto, Austria Wien) egy győzelem és három döntetlen is elég volt, az is belefért, hogy az utolsó fordulóban 4-1-re kikapjanak az Austrian Wientől. Az oroszok ezzel negatív rekordot döntöttek, ilyen gyenge teljesítménnyel még egyetlen csapat sem lett nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában. A H csoportban a Milan kilenc ponttal ment tovább.

Tavaly a milanóiak voltak a leggyengébb továbbjutók nyolc ponttal, két éve a Lyon és a CSZKA Moszkva is nyolc-nyolc csoportban szerzett ponttal verekedte be magát az egyenes kieséses szakaszba. A Napoli az Európa Ligában folytatja, Beniteznek semmi kedve a sorozathoz. „A BL-ből kiesni az Európa Ligába pénz- és időpazarlás" - nyilatkozta a Sky Italiának.

Az F csoport végeredménye:
1. Borussia Dortmund 4 0 2 8 5 12
2. Arsenal 4 0 2 11 6 12
3. Napoli 4 0 2 10 9 12
4. Olympique Marseille 0 0 6 5 14 0

fotó: sports.yahoo.com

sportrajongo.hu/sportgeza.hu