Jump to content

Európa Liga - Magabiztos játékkal hozta a kötelezőt a Fradi

2017. 06. 30. 08:55

A Ferencváros hazai pályán magabiztos játékkal, Varga Roland duplájával 2-0-ra legyőzte a lett Jelgava együttesét a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

 

A Ferencváros három új játékossal, Otigbával, Gorriarránnal és Priskinnel állt fel. Nagy lendülettel, ellenfelét letámadva kezdett a Ferencváros, alig néhány perc elteltével Varga már a kapufát is eltalálta. Nem sokkal később a villámgyors Moutari beadására érkezett jó ütemben a 11. percben. A félidő utolsó néhány percét leszámítva a Ferencváros szinte végig ellenfele térfelén járatta a labdát.

A második játékrész is egy Varga-kapufával kezdődött. A hazai támadásokból sokáig hiányzott az átütő erő, de a gyengén futballozó Priskin helyére beküldött Bőle szinte azonnal gólpasszal mutatkozott be új csapatában. A hajrában is a zöld-fehérek irányították a játékot, de az eredmény már nem változott.

A párharc továbbjutója a dán Midtjylland vagy az északír Derry City együttesével találkozik a következő körben.     A visszavágót egy hét múlva rendezik.

 

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Ferencváros-FK Jelgava (lett) 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 7133  néző, v.: Vaszilisz Dimitriu (ciprusi)
gólszerző: Varga R. (11., 69.)
sárga lap: Varga R. (45+1.), Leandro (79.), Botka (89.), illetve Bakmaz (18.), Kluskins (36.), Grigaravicius (45+1.), Redjko (59.)

Ferencváros:
Dibusz - Lovrencsics G., Leandro, Otigba (Koch, 82.), Botka - Varga R., Gorriarrán, Gera, Moutari - Radó (Bőle, 64.), Priskin (Lovrencsics B., 65.)

FK Jelgava:
Ikstens - Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics - Alhinho (Kauber, 70.), Bakmaz - Jaudzems, Kluskins (Pereplotkins, 77.), Grigaravicius - Ledesma (Razulis, 84.)

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)