Jump to content

NB I - Stadionbúcsú Angyalföldön és Diósgyőrben is

2016. 10. 28. 17:40

Igazán különlegesnek ígérkezik a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulója, ugyanis szombaton két stadionbúcsúztatót is rendeznek. A fővárosban a Vasas búcsúzik egy időre otthonától, míg a piros-kékek mellett a Diósgyőr otthona is megújul a jövőben.

 

Az angyalföldiek búcsúja igazán méltó a klub múltjához, hiszen a gárda listavezetőként fogadja a második helyen álló Videotont a forduló rangadóján. A piros-kékek ötpontos előnnyel vezetik a bajnokságot a fehérváriak előtt, így egy esetleges vereséggel is elsőként búcsúznának az Illovszky Stadiontól, ugyanakkor vélhetően a várhatóan népes Vasas-tábor - a találkozóra ingyenes a belépés - ünnepelni szeretne a létesítmény utolsó mérkőzését követően.

Hasonlóképpen ünnepi hangulat várható a Diósgyőr otthonában is, ugyanis a címvédő Ferencváros lesz a vendég a stadionbúcsúztatón. A zöld-fehérek az elmúlt években rendre remek hangulatú összecsapásokat vívtak Miskolcon, a szurkolással vélhetően ezúttal sem lesz gond, hiszen a mérkőzésre már minden hazai jegyet, egész pontosan 7466 darabot eladtak.

A negyedik Haladás az ötödik Honvédhoz látogat, míg a sereghajtó Paks és az Újpest mérkőzésén két hosszú ideje nyeretlen gárda szeretne javítani.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Budapest Honvéd-Swietlesky Haladás 15.30, v.: Erdős
Diósgyőri VTK-Ferencváros 17.30, v.: Szabó
Vasas-Videoton FC 17.45, v.: Iványi
Paksi FC-Újpest FC 18.00, v.: Bognár
Gyirmót FC-Debreceni VSC 18.00, v.: Vad II.
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 18.00, v.: Berke

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)