Jump to content

Itt az Andorra és a svédek elleni keret

2016. 10. 28. 18:23

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya péntek délután megnevezte azokat a külföldön játszó labdarúgókat, akikre számít a november 13-i Andorra elleni világbajnoki selejtezőn, majd a 15-i Svédország elleni barátságos összecsapáson.

 

"Számomra az Andorra elleni vb-selejtező határozza meg a mostani felkészülési időszakot, ezen a mérkőzésen a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk saját közönségünk előtt" - mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány.

"Ami a svédek elleni meccset illeti, a legfontosabb, hogy nagyszerű játékosainktól méltó búcsút vegyünk" - utalt Király Gábor, Juhász Roland, Vanczák Vilmos és Hajnal Tamás búcsúztatásra. "Ugyanakkor az is a célunk, hogy új, főként fiatal labdarúgókkal tudjuk tesztelni a saját játékstílusunkat" - fogalmazott a szakember , majd hozzátette: még korai erre a mérkőzésre koncentrálni, először a miniállam legjobbjaira kell maximálisan felkészülni.

A külföldön játszó meghívottak lényegében ugyanazok, mint az elmúlt időszakban. A szövetségi kapitány a jövő hét első felében egészíti ki a keretet a Magyarországon játszó meghívottakkal, mert a hétvégi forduló során több bajnoki mérkőzést is megtekint, és ezeken kiemelten figyeli majd a válogatott szempontjából fontos játékosokat.

A válogatott keret légiósai:

Kapusok:
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:
Bese Barnabás (Le Havre)
Guzmics Richárd (Wisla Kraków)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)
Lang Ádám (Dijon)

Középpályások:
Kleinheisler László (Darmstadt)
Nagy Ádám (Bologna)

Támadók:
Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Németh Krisztán (al-Garafa)
Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Stieber Zoltán (Kaiserslautern)
Szalai Ádám (Hoffenheim)

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)