Jump to content

A Vasas-csoda és ami mögötte van

2016. 10. 18. 10:14

Ádám Martin szerint az OTP Bank Ligában listavezető Vasas eredményességének legfőbb oka, hogy csapatként tud együtt küzdeni a társaság, amelynek magja együtt maradt. Az angyalföldiek 12 forduló alatt 25 pontot szereztek, az előző bajnokság ezen szakaszában mindössze tíznél tartottak. A legutóbbi fordulóban úgy nyertek az MTK ellen, hogy kétszer is hátrányba kerültek, tehát ez is jól mutatja, hogy a csapatnak komoly tartása lett. 

Az MTK elleni győzelemből Ádám Martin góllal és gólpasszal vette ki a részét. A Vasasnak a második helyezett Haladás előtt négy, a harmadik Ferencváros előtt hat pont az előnye.

"Csapatként küzdöttünk együtt, és ez meghozta az eredményt. "Persze kellenek az egyéni kiugró teljesítmények is, de csapatként együtt tudunk küzdeni, szerintem ez a legfontosabb." - nyilatkozta a góllövőlistát Bödével és Feczesinnel társaságban hat találattal vezető Ádám Martin a Kossuth Rádiónak. A csatár hozzátette, a sikeres szereplés annak is köszönhető, hogy az előző szezonhoz képest nem történt nagy változás, a csapat magja együtt maradt, aki pedig érkezett, az valóban erősítést jelent.

"Kellett ez az egy szezon ahhoz, hogy hozzászokjunk az NB I.-hez" - tette hozzá a támadó, aki szerint játékban és sebességben is óriási a különbség az első és a másodosztály között.

Ferenczi István, korábbi válogatott játékos, jelenleg a Vasas erőnléti edzője szerint arra kell figyelni, hogy ne bízza el magát a csapat. "Az a legfontosabb, hogy csak mi gyűjtögessük a pontokat szerényen, dolgozzunk ugyanígy. Nem gondolunk mi még semmire, nyilván nagyon szép helyen vagyunk, jó, hogy pontokkal is el tudtunk lépni, de még azért nagyon sok van vissza."

Kérdésre válaszolva Ferenczi úgy fogalmazott, ő és a szakmai stáb azon dolgozik, hogy ha esetleg "kipukkan a lufi", akkor pukkanjon ki a harmincadik fordulóban. Abban viszont biztos, hogy fizikálisan a csapat bírni fogja a bajnokság végéig.
A 39 éves erőnléti tréner egyébként elárulta, edzéseken ő is együtt végzi a gyakorlatokat a játékosokkal, felkészülési meccseken be is szokott állni játszani, néha pedig még gólt is szerez.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)