Jump to content

Továbbra is a Vasas hátát nézi a mezőny

2016. 09. 25. 10:13

A bajnoki éllovas Vasas hazai pályán 4-0-ra kiütötte az újonc Mezőkövesd együttesét a labdarúgó NB I szombati, 11. fordulójában. Az angyalföldiek óriási meglepetésre továbbra is vezetik a bajnokságot, pedig a legutóbbi idényben éppen csak bentmaradtak.

Michael Oenning a Nagy G. - Vaskó, Debreceni, Ristevski - Murka, Vida, Berecz, Hangya - Remili, Ádám M., Saglik összeállításban küldte pályára csapatát, míg a Mezőkövesd a Dombó - Vági, Devecseri, Hudák D., Fótyik - Mevongou, Egerszegi, Kink, Bacelic-Grgic - Sós - Strestík tizeneggyel kezdte a meccset. Az első félidőben nagyrészt a vendégek futballoztak fölényben, több ígéretes lehetőséget is kialakítottak, a végjátékban egy kapushibát kihasználva mégis az angyalföldiek szereztek vezetést.

A szünet után Hudák Dávid szabálytalankodott Berecz Zsomborral szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Ádám Martin értékesítette, majd Berecz akcióból növelte a különbséget. A folytatásban is akadtak helyzetei a Mezőkövesdnek, ám a legvégén is a Vasas volt eredményes, így fölényes győzelmet aratott, és a bajnokság első teljes köre után is vezeti a tabellát.

A Vasas edzője, Michael Oenning a mérkőzés utáni értékelése során elmondta, hogy két szerencsétlen vereség után végre megmutatta a csapat, hogy mire is képes és az első 20 perc görcsössége után nyugodtan tudta folytatni és így megnyerni a találkozót.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Vasas FC-Mezőkövesd Zsóry FC 4-0 (1-0)

Illovszky Rudolf Stadion, 2832 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Ádám M. (43., 49. - a másodikat tizenegyesből), Berecz (63.), Vida (91.)

sárga lap: Hudák (48.), Mevoungou (83.)

 

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)