Jump to content

Németh Krisztián: senki sem nézheti le a magyarokat

2016. 08. 31. 15:04

Kevesebb, mint egy hét múlva Feröer-szigetek ellen megkezdi a 2018-as világbajnokság selejtező sorozatát a magyar labdarúgó-válogatott. A kerert tagjai már Telkiben készülnek, itt nyilatkozott Németh Krisztián, aki beszélt a felkészülésről, az ellenfelekről, a feröeri pályáról és a tapasztalt játékosok pótlásáról.

"Jó felkészülésen vagyok túl, három hétig voltunk Portugáliában. Remélem, hogy jó szezonom lesz - mondta Németh Krisztián, az al-Garafa támadója, aki hozzátette, van egy hetük felkészülni a feröeri mérkőzésre, amelyet mindenki pozitívan vár. - Sokunk hosszú ideje nem játszott műfüvön, ez megnehezíti a dolgunkat, de a héten ilyen talajon edzünk, így mire odaérünk, ez nem fog problémát jelenteni". Németh beszélt arról is, hogy Király Gábor és Juhász Roland visszavonulása, illetve a sérült Gera Zoltán pótlása komoly feladatot jelent. A csatár elmondása szerint a cél egyértelműen az, hogy betöltsék a posztjukat, és ugyanolyan szellemben tudjanak játszani, mint amikor ők a csapat tagjai voltak. Kiemelte, az Európa-bajnok portugálok a selejtezőcsoport esélyesei, a magyar válogatott pedig a svájciakkal lehet harcban a második helyért, de úgy gondolja, egyik ellenfél sem nézheti le a magyarokat.
Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyik legnehezebb selejtezőcsoportjába került, ez ugyanis az egyetlen, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele.
A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:
Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Videoton FC)

Középpályások:
Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda),

Csatárok:
Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hoffenheim)

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:mti, facebook)