Jump to content

MLSZ: Storck a főnök

2016. 08. 31. 10:19

Bernd Storck gyaníthatóan munkamániás és azt is biztosra vehető, hogy jól bírja a terhelést, ugyanis már meglévő két titulusa mellé kapott egy harmadikat: a jövőben a német szakember a válogatott irányítása és a szakmai igazgatói tisztség mellett az utánpótlás-akadémiák munkáját is felügyelni fogja. 

 

Minderről az MLSZ honlapja számolt be miután az elnökség keddi ülésén kimondták, hogy Bernd Storck az akadémiák munkájába is betekintést nyerhet. Ez külföldön bevett szokás, éppen ezért a magyar labdarúgásban is be kell vezetni a Nyugat-Európában már évtizedek óta ismert és alkalmazott diagnosztikai módszereket. Ennek érdekében hatalmazták fel a német szakembert, hogy "folyamatos, kétoldalú egyeztetések segítségével aktívan vegyen részt az akadémiák munkájában mindaddig, amíg a csapatok nemzetközi versenyképessége nem nyer egyértelmű bizonyítást."

A vezetőtestület tagjai meghallgatták Bernd Storck beszámolóját a nyári, franciaországi Európa-bajnokságot megelőző felkészülésről, a kontinenstornáról, valamint a jövő kedden rajtoló világbajnoki selejtezősorozattal összefüggő feladatokról.

Mint írják, az elnökség feltett szándéka a válogatott hasonló, intenzív felkészítése. Ennek érdekében az MLSZ tovább erősítené azt a törekvését, amely szerint azok a játékosok, akik elősegíthetik a magyar futball és a válogatott fejlődését, lehetőséget kapjanak klubcsapatukban a bajnoki évad során. "Sok helyen egyre több bizalmat kapnak a fiatal tehetségek, ahol pedig nem, ott az esetleges együttműködés híján a válogatott érdekeit az MLSZ a leghatározottabban fogja képviselni" - áll az MLSZ honlapján.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)