Jump to content

NB I: kiütötte a Fradi a DVTK-t - videón a gólok

2016. 07. 31. 12:27

Nyolcgólos mérkőzésen őrízte meg a Ferencváros százszázalékos bajnoki mérlegét. Thomas Doll együttese 6-2-re verte az addig szintén hibátlan DVTK-t, amelynek igazából esélye sem volt Gera Zoltánék ellen. 

A kínos BL-kudarc miatt szurkolóinak mindenképpen bizonyítani akaró Fradi lendületesen kezdte a mérkőzést, az osztrák Marco Djuricin révén a 12. percben rögtön veszélyeztettek, ám a lehetőség kimaradt. Nem sokkal később Gera Zoltán és Nagy Dominik is helyzetbe került, ám ezzek a helyzetek is kimaradtak. A 34. percben aztán góllá értett a nyomás: Djuricin beadását a német Florian Trinks 17 méterről, középről a hálóba lőtte, ezzel szerzett vezetést a Ferencváros, amit magabiztos játékkal meg is tartott a szünetig. A diósgyőriek figyelmét szinte kizárólag a védekezés kötötte le.

A második felvonás elején Leandro a sorfal fölött a hálóba lőtt egy szabadrúgást, majd Böde Dániel hibázott ziccert. A meccs képe ezt követően sem változott: a 63. percben Lipták Zoltán fejéről Djuricin elé került a labda, ő pedig háromra növelte a különbséget, majd egy szöget után Emir Dilaver bombázott távolról a hálóba. Ez volt az osztrák védő első találata az NB I-ben.
A vendégek a csereként beállt spanyol Diego Vela 24 méteres, látványos lövésével szépítettek, majd Lovrencsics Gergő a kapufát találta el, Gera Zoltán pedig visszaállította a négygólos különbséget (5-1). Az FTC remek sorozatát Djuricin folytatta, a 6-2-es végeredményt pedig egy szabadrúgás után a miskolci Tamás Márk állította be.

A fővárosi zöld-fehérek korábban csak két alkalommal tudtak hat gólt lőni a Diósgyőrnek: 1940-ben bajnoki mérkőzésen, amikor 6-3-ra nyertek idegenben, illetve két esztendővel később, amikor 6-2-re győztek a Hungária körúton rendezett Magyar Kupa-döntőben.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 6-2 (1-0)
Groupama Aréna, 6736 néző, v.: Bognár T.
gólszerzők: Trinks (34.), Leandro (51.), Djuricin (63., 86.), Dilaver (67.), Gera (85.), illetve Vela (78.), Tamás M. (90.)
sárga lap: Gera (24.), Nagy D. (29.), Sesták (90.), illetve Elek Á. (19.), Okuka (23.), Bacsa (85.)

Ferencváros:
Dibusz - Dilaver, Leandro (Pintér Á., 78.), Nalepa, Ramírez - Nagy D. (Sesták, 82.), Gera - Lovrencsics, Trinks (Gyömbér, 78.), Djuricin - Böde

Diósgyőr:
Antal B. - Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes - Dausvili (Villar, 79.) - Bacsa, Oláh B. (Griffiths, 38.), Elek Á., Németh M. (Vela, 65.) - Bognár I.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)