Jump to content

Ferencváros: megint Böde volt a megmentő

2016. 07. 24. 09:15

Második mérkőzését is megnyerte az NB I címvédője, a Ferencváros. A fájó és igen csak kínos BL-búcsút követően Böde Dánielék ezúttal a Honvéd otthonában léptek pályára és a válogatott csatár góljával hozták a kötelezőt. A Fradi továbbra is veretlen, mondjuk pont az albán ezüstérmes ellen láthattuk, hogy a jó NB I-es szereplés mennyit is ér valójában....

A hazai bajnokságban kifejezetten eredményes, ám a nemzetközi porondon eddig csapatával túl sok győzelmet felmutatni nem tudó Thomas Doll több négy helyen is változtatott a Fradi összeállításán a szerdai Bajnokok Ligája-búcsút követően. A zöld-fehérek a sok változtatás ellenére - Leandro, Lovrencsics, Pintér és Varga került ki -, vagy éppen pont ezért kifejezetten óvatosan futballoztak a mérkőzés első félidejében. A találkozó elején inkább a Honvéd akarata érvényesült, Dibusznak több védést is be kellett mutatnia.

A vendégek gyakorlatilag egyetlen helyzetet alakítottak ki az első negyvenöt percben, igaz, ezt gólra is váltották, a helyzetet Böde magabiztosan értékesítette. A válogatott csatár bombaformában kezdi az idényt, három góljával - a diósgyőri Bognárral egyetemben - vezeti az NB I góllövőlistáját. 

A második játékrészben a Ferencváros magabiztosan őrizte előnyét, leginkább az eredmény megtartására törekedett. A Honvéd ugyan próbálkozott, de egy-egy pontrúgáson kívül nem tudott komoly helyzetet kialakítani Dibusz kapuja előtt, így az eredmény végül nem változott.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Budapest Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 2384 néző, v.: Kassai
gólszerző: Böde (42.)
sárga lap: Hidi (41.), Eppel (60.), illetve Gera (30.), Ramírez (32.), Nalepa (62.), Radó (65.), Hüsing (67.), Trinks (90., a kispadról)

Budapest Honvéd:

Horváth A. - Lovric, Botka, Bobál, Hajdú - Hidi (Vernes, 58.), Kamber (Prosser, 82.) - Koszta, Gazdag, Holender (Vasiljevic, 75.) - Eppel

Ferencváros:

Dibusz - Dilaver, Hüsing, Nalepa, Ramírez - Gyömbér (Busai, 88.), Gera - Radó, Trinks (Djuricin, 72.) , Nagy D. - Böde (Leandro, 72.)

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:mti)