Jump to content

A torna meccsét játszotta a válogatott Portugáliával

2016. 06. 22. 21:31

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent ért el Portugália ellen, így öt pontjával csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon. A magyarok góljait Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs szerezték, a mieink a döntetlennek köszönhetően csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé. 

 

Hihetetlen mérkőzésen a magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával. A mieink úgy várhatták a találkozót, hogy a korábbi 10 portugálok ellen megvívott mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni, ám a megilletődöttség nyoma sem látszott a fiúkon. A magyarok Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szereztek vezetést. A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák Balázs duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A portugálok legnagyobb sztárja 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig - a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve - egyedüli rekorderré vált, illetve elsőként négy kontinensviadalon is eredményes volt.
Magyarország a két csapat 11. meccsén negyedik döntetlenjét elérve is nyeretlen maradt Portugália ellen.

A portugálok két év után kaptak ismét kettőnél több gólt.

"Fantasztikus mérkőzés volt, a játékosok végig hittek magukban, még egy ilyen erős csapat ellen is. Szerencse is kellett az eredményhez, de ilyen a foci" - mondta az M4 Sportnak Bernd Storck. "A korábbi két mérkőzésen nyújtott teljesítményünkre még egy lapáttal rátettünk, még jobban tudtunk összpontosítani. Ez egy álom" - tette hozzá.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese vasárnap Toulouse-ban az E csoport második helyezettjével, Belgiummal vagy Svédországgal találkozik. Portugália három döntetlenjével harmadikként zárt, s így Horvátországgal csap össze a 16 között.

Eredmény:
F csoport, 3. (utolsó) forduló:
Magyarország-Portugália 3-3 (1-1)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 55 514 néző, v.: Martin Atkinson (angol)
gólszerzők: Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.), illetve Nani (42.), Ronaldo (50., 62.)
sárga lap: Guzmics (13.), Juhász (28.), Gera (34.), Dzsudzsák (56.)

Magyarország:
Király Gábor - Lang Ádám, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Korhut Mihály - Pintér Ádám, Elek Ákos - Lovrencsics Gergő (Stieber Zoltán, 83.), Gera Zoltán (Bese Barnabás, a szünetben), Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám (Németh Krisztián, 70.)

Portugália:
Rui Patrício - Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu - Andre Gomes (Ricardo Quaresma, 61.), William Carvalho, Joao Moutinho (Renato Sanches, a szünetben), Joao Mario - Cristiano Ronaldo, Nani (Danilo, 81.)

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)