Jump to content

Storck: a csapat érdeme ez a győzelem

2016. 06. 15. 11:12

A magyar labdarúgó-válogatott tegnap Bordeaux-ban 2-0-ra legyőzte Ausztriát, így győzelemmel kezdte meg Eb-szereplését. A szövetségi kapitány, Bernd Storck szerint a második, Izland elleni meccs is meglehet, igaz az újabb sikerhez az kell, hogy mindenki százszázalékosan tegye a dolgát. 

Bernd Storck az MTI-nek adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint a magyar válogatott győzelméhez az is kellett, hogy a felkészülési időszakban kemény ellenfelekkel játszott. A korábban többek által bírált német szakember szerit az osztrákok voltak a keddi mérkőzés favoritjai, ám a magyar csapat tökéletesen felkészült a "sógorok" játékából és megérdemelt győzelmet aratott. Ami pedig a folytatást illeti, Storck szerint Izland is verhető, de ahhoz mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából. A kapitány szerint nem lesz gond a keret idősebb játékosainak regenerálódásával sem, mindenre felkészültek. 

"A futballban mindig mindenre van lehetőség, ha mindenki százszázalékosan teszi a dolgát, akár a második győzelmet is meg lehet szerezni" - jelentette ki a német szakember, aki viszont a továbbjutás esélyével egyelőre nem kívánt foglalkozni, mivel szerinte csak a következő meccs számít, azaz most az Izland elleni találkozó, amelyet szombaton rendeznek Marseille-ben.

Storck beszélt a meccs legjobbjának választott Kleinheisler Lászlóról is, akit még U20-asként ismert meg, és nagyszerű tehetségnek tartja, ugyanakkor sem ő, sem maga az érintett, Kleinheisler László nem akart senkit sem kiemelni, mert a csapat sikere volt a tegnapi.

"A csapat érdeme volt ez a győzelem. Mindenki teljesítette, amit a kapitány kért, mindenki hozzátett ehhez a csodálatos sikerhez" - jelentette ki a Werder Bremen játékosa, aki hozzátette, rendkívül büszkék most magukra, de kiemelte, ez a siker nem jöhetett volna létre a szurkolók nélkül, akiknek köszönetet mondott, akár a helyszínen drukkoltak, akár a tévék előtt.

A magyarok legközelebb szombaton Izlanddal találkoznak Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfelük Lyonban. A hat négyesből az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:mti)