Jump to content

Van valaki, aki Szalai Ádámban látja a veszélyt

2016. 06. 10. 07:36

Szalai Ádám hosszú ideje nem tartozik a magyar szurkolók kedvencei közé. Mindez nem véletlen, hiszen egy csatárt általában a góljai minősítenek, abból pedig Szalai nem szeret túl sokat. Persze a szövetségi kapitányok, előbb Dárdai Pál majd az utód Bernd Storck is dicsérték Szalai játékát szinte minden mérkőzés után mondván hasznos tagja a csapatnak, de a szurkolók nem így gondolják. Viszont az osztrák kapitány kollégáival ért egyet.


Kedden megkezdi szereplését a labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amely Ausztria ellen játssza első mérkőzését. A "sógorok" nem becsülnek le bennünket, Marcel Koller szövetségi kapitány szerint nehéz ellenfél a magyar.

"A következő napokban még néhány apróságot gyakorolnunk kell, de egyébként készen áll a csapat a megméretésre. Egyelőre csak a saját játékunkkal foglalkozunk, de természetesen lesz olyan taktikai felkészítés is, amikor kifejezetten a magyar csapatra készülünk majd" - közölte.

Az osztrákok előnye, hogy a keret nagy része a német Bundesligában játszik, tehát a játékosok legmagasabb szinten bizonyíthatnak hétről hétre, ráadásul a keret évek óta együtt van, tehát összeszokott társaság az osztrák.

"Nehéz ellenfélnek gondoljuk a magyar csapatot, keményen oda kell tennünk magunkat a jó eredmény érdekében" - mondta Koller.

Sebastian Prödl, az angol Watford középpályása egy valakit ki is emelt a magyar csapatból, még annak ellenére is, hogy főként csapatként tartja erősnek a magyar együttest.

"Ha egy embert kellene kiemelnem, akkor az Szalai Ádám lenne. Nagyon jó fizikai adottságai vannak, amit jól ki is használ a pályán, keményen, harcosan játszik, nehéz lesz ellene" - beszélt Szalairől Prödl.

Ausztria csapata szerda délután érkezett Franciaországba. Az Európa-bajnokság F csoportjában kedden (18.00 órától) a magyar, június 18-án a portugál, június 22-én pedig az izlandi válogatottal mérkőzik.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu / Fotó: mti)