Jump to content

Storck: még nem nyertük meg a párharcot

2015. 11. 13. 08:34

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az újonc Kleinheisler László góljával a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött Norvégia vendégeként az Európa-bajnoki pótselejtező első, csütörtöki felvonásán. A mérkőzés végén Bernd Storck szövetségi kapitány figyelmeztetett arra, hogy a siker ellenére még nem nyertük meg a párharcot.

Kleinheisler a 26. percben lőtte a győztes gólt, mellyel a nemzeti együttes 34 év után múlta felül ismét északi riválisát. Ezt követően a magyar védelem és a 100. válogatottságát ünneplő Király Gábor kapus hősiesen tartotta az eredményt a lefújásig.

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Most örülünk, de még nem nyertük meg a párharcot, csak az első lépést tettük meg a kitűzött cél felé. Kicsit megilletődötten kezdtünk, de Király az elején nagyot védett, ami nagyon kellett. Az egész csapat kiválóan játszott, büszkék lehetnek magukra a futballisták. Nehéz meccs lesz a vasárnapi, mert ma is jól játszottak a norvégok. Picit azért javultak az esélyeink, de most sincs veszítenivalónk, a rivális az esélyesebb".

A rivális mestere, Per-Mathias Högmo a vereség ellenére pozitívan gondol a visszavágóra.

"Még csak a felén vagyunk túl a párharcnak. Jól játszottunk, elég helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült betalálnunk. Továbbá a Napnál is világosabb, hogy nem kaptunk meg egy büntetőt. Nagyon várjuk a magyarországi visszavágót, nem tragédia ez az 1-0-s vereség, mert gondoljuk csak el, mit fognak érezni a magyarok, ha gólt kapnak, mert tudják majd, amennyiben még egy gólt kapnak, kiesnek".

Vasárnap 20.45-től a Groupama Arénában rendezik a visszavágót, melyen a mostani meccsen kapott sárga lapja miatt Gera Zoltán nem léphet pályára.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mti)