Jump to content

Böde fantasztikus góljaival legyőztük Feröert!

2015. 10. 09. 07:26

A magyar labdarúgó-válogatott Böde Dániel két góljával fordított és nyert a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, így a legrosszabb esetben is csoportharmadikként pótselejtezőt játszhat. Bernd Storck együttese vasárnap Görögországban lép pályára és ha nyer - valamint a csoport többi mérkőzésén számunkra kedvező eredmények születnek - akkor akár egyenes ágon is kijuthat a franciaországi Eb-re.

A stabil védekezésre építő vendégek szereztek vezetést a 11. percben, miután Jakobsen egy labdavesztés után megforgatta Juhász Rolandot és bevette Király Gábor kapuját. Az egyenlítésre egészen a 63. percig kellett várni: a szünetben beállt Böde Dániel Kádár jó beadását fejelte át gyönyörűen a vendégek egyébként remekül védő kapusa fölött. Nyolc perccel később a Ferencváros csatára eldöntötte a mérkőzés: három védőt kicselezve bombázott a léc alá.

A magyar válogatott vasárnap a csoportban már biztosan utolsó, sereghajtó görögök otthonában zárja a selejtezősorozatot és ha több pontot szerez Pireuszban, mint a finnekkel ezúttal ikszelő románok a Feröer-szigeteken, akkor megszerzi a biztos részvételt jelentő második helyet. Az észak-ír labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte Görögországot, sikerével pedig kijutott a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. A tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, jelenleg viszont nyeretlenül sereghajtó görögök belfasti veresége egyben azt is jelenti, hogy az utolsó, vasárnapi forduló eredményeitől függetlenül az utolsó pozícióban végeznek, ezzel pedig jelentősen nőtt a magyarok esélye az egyenes kvalifikációra.

A legjobb harmadik helyezett ugyanis szintén kijut az Eb-re, és ehhez - a görögök utolsó helyével - mindössze arra lenne szüksége Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának, hogy az ukránok hazai pályán ne nyerjenek a címvédő spanyolok ellen jövő hétfőn.

Magyarország - Feröer-szigetek 2-1 (0-1)

Groupama Aréna, 19 000 néző, v.: Robert Schörgenhofer (osztrák)

gól: Böde (63., 71.), Jakobsen (11.)

kiállítva: Gregersen (93.)

sárga lap: Gera (36.), illetve Baldvinsson (18.), Gregersen (43., 93.)

(Forrás:sportrajongo.hu/mti/Fotó:mti)