Jump to content

Storck: Daninak jó esélye van

2015. 09. 23. 11:16

Személyesen találkozott Böde Dániellel Bernd Storck. A megbízott szövetségi kapitány szerint a ferencvárosi csatárnak jó esélye van arra, hogy a válogatottal készüljön a két utolsó Eb-selejtezőre. A Ferencváros támadója kilenc meccsen szerzett 11 góljával fölényesen vezeti a bajnokság góllövőlistáját, a románok és az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőn azonban nem került be a német szakember szűk keretébe.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint Bernd Storck kinevezése után személyes találkozókat kezdeményezett a válogatott játékosaival annak érdekében, hogy az első edzőtáborozást már ismerősként kezdhesse meg a kerettagokkal. Az MLSZ honlapja azt írta, hogy Böde személyében a kapitány ezúttal egy olyan labdarúgóval találkozott, aki nem volt ott az előző összetartáson, de teljesítményével az idény során bizonyította, hogy adott esetben erőssége lehet a válogatottnak.

"Ahogy minden potenciális kerettaggal, vele is szerettem volna személyesen találkozni, hogy jobban megismerhessük egymást - mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - Dani remek formában játszik, nem véletlenül volt tagja a bő keretnek az előző mérkőzések előtt, már akkor is gondolkoztam a meghívásán."

A kapitány elmondása szerint Böde nagyon örült a megkeresésnek. "Egy kedves, jó kedélyű embert ismertem meg a személyében, aki minden bizonnyal a segítségünkre lehet a soros Eb-selejtezőkön. A héten keretet hirdetünk a feröeriek és a görögök ellen, és Daninak jó esélye van rá, hogy velünk készüljön a két utolsó selejtezőre."

A magyar válogatott a románok és az északírek ellen elért döntetlen után a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll az F csoportban, s az október 8-án Budapesten vendégeskedő Feröer-szigetek legyőzésével ezt a pozíciót végképp bebiztosíthatja. A mieink október 11-én a görögök vendégeként zárják a csoportkört. A csoportharmadikok közül a legjobb szintén egyenes ágon jut a 24 Eb-résztvevő közé. A magyar csapat a harmadik helyezettek ranglistáján is harmadik 12 ponttal, előttünk a szintén 12 pontos, de sokkal jobb gólaránnyal rendelkező horvátok a másodikak, míg a 13 pontos ukránok az elsők.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó: sport1tv.hu)