Jump to content

Északír-magyar - a 93. percben buktunk 2 pontot

2015. 09. 07. 22:59

A magyar labdarúgó-válogatott hosszabbításban kapott góllal 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat hétfői játéknapján. Bernd Storck együttese az első félidőben inkább alárendelt szerepet játszott, ám a második játékrészben ellenfele fölé nőtt, ám egy szerencsétlen góllal - igaz a miénk is az volt - végül pontot mentettek a hazaiak.

A magyar válogatott gólját Guzmics Richárd szerezte, kisé szerencsés módon: egy beadás után az észak-ír kapus kezéből kicsúszott a labda, Guzmics pedig jókor jó helyen volt és "bekotorta" a labdát a hazai kapuba. A magyar válogatottat az első játékrész nagy részében nagyon komoly nyomás alatt tartotta a házigazda, ám a játék képe a második félidőben megváltozott, Bernd Storck együttese átvette az irányítást. A magyarok több ígéretes támadást vezettek, majd a vezetés megszerzése után is az idő közben 10 emberre fogyatkozó riválisa fölé nőtt. A rendes játékidő lejárta után a játékvezető 5 percet hosszabbított, amelynek utolsó pillanataiban az írek Lafferty góljával végül ki tudtak egyenlíteni.

Az 1-1 igazából egyik csapatnak sem jó, hiszen a mieink ezzel továbbra is a pótselejtezőt érő harmadik helyen állnak csoportjukban, ráadásul jelentősen csökkent az esélyünk, hogy előrelépjünk a biztos részvételt jelentő első két hely valamelyikére. Ami az észak-íreket illeti, a döntetlen azt jelenti, hogy egyelőre nem ünnepelhetnek, hiszen csak egy esetleges győzelemmel biztosították volna be helyüket az Eb-mezőnyben.

Bernd Storck szövetségi kapitány második meccsén is egy pontot szerzett a csapata, a magyarok öt tétmérkőzés után kaptak ismét gólt, Észak-Írországban pedig először nem győztek.

A magyarok október 8-án Feröer-szigetek válogatottját fogadják, majd három nappal később Görögországban zárják a csoportküzdelmeket. A csoportunkban továbbra is az északírek állnak az élen, egy ponttal előzik meg a románokat, néggyel pedig a magyarokat. A feröerieket legyőző finnek ugyanakkor a három pontra megközelítették a magyarokat.

F csoport, a 8. forduló:
Észak-Írország - MAGYARORSZÁG 1-1 (0-0)
gól: Lafferty (90+3.), illetve Guzmics (74.)
Finnország - Feröer-szigetek 1-0 (1-0)
gól: Pohjanpalo (23.)
Románia-Görögország 0-0
A csoport állása:
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12-6 17 pont
2. Románia 8 4 4 - 7-1 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6-4 13
4. Finnország 8 3 1 4 7-8 10
5. Feröer-szigetek 8 2 - 6 5-12 6
6. Görögország 8 - 3 5 2-8 3

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:nso.hu)