Jump to content

Puskás Akadémia: Jarni váltja Benczést?

2015. 06. 05. 11:20

A Nemzeti Sport internetes oldalán a mai napon megjelent hír szerint a korábbi remek horvát válogatott labdarúgó, az NB I-ben az előző idényben a Pécs együttesénél dolgozó Robert Jarni lesz a Puskás Akadémia szakvezetője. Mindezt állítólag a szakember egy horvát lapnak árulta el, sőt arról is beszámolt, hogy hároméves szerződést kötött a felcsúti klubbal.

Benczés Miklós három év után pár hete távozott a PAFC éléről és ha hinni lehet a horvát Sloboda Dalmacija nevű horvát oldalnak, akkor Robert Jarni személyében hamar megtalálta a felcsúti klub a szakember utódját. Benczés amúgy a hírek szerint Mezőkövesden folytatja pályafutását.

Robert Jarni a felcsúti szerepvállalással kapcsolatban a horvát lapnak elárulta, hogy három évre kötelezte el magát a PAFC-hoz, az elvárás pedig vele szemben, hogy a csapatot minél előkelőbb helyre vezesse a bajnoki tabellán. Jarni 1981-ben kezdte meg profi pályafutását a Hajduk Split együttesénél, később szerepelt Olaszországban is, többek között a Juventusban, majd Spanyolország következett, ahol a Real Madridban is játszott igaz csak egy idényt. Játékos pályafutását a Panathinaikosnál fejezte be, ezt követően állt edzőnek.

A horvát válogatottban 81 alkalommal lépett pályára, tagja volt a 98-as világbajnokságon bronzérmet nyerő csapatnak is. Edzőként megfordult a Hajduk Split csapatánál, vezette a Sarajevo együttesét mielőtt Pécsre került, és a hírek szerint következő állomásként a PAFC-nál vállal munkát. A felcsúti klub hivatalosan ugyanakkor még nem erősítette meg Jarni érkezését.


(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:infolive.com)