Jump to content

Lefoglalták az ETO Parkot és a stadiont

2015. 03. 31. 09:04

A vagyonvisszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság - mondta Ibolya Tibor fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának hétfő este. A főügyész beszámolójából kiderült, hogy a nyomozást március 11-én rendelték el, aznap négy helyen tartottak házkutatást, amelynek eredményeként lefoglaltak körülbelül tízezer oldalnyi nyomtatott szöveget és körülbelül 800 gigabyte-nyi elektronikus adatot.

Felmerült a kérdés, hogy miután a győri tulajdonos Tarsoly Csaba a Questor-botrány kirobbanása után még hetekig szabadon intézkedhetett volt-e ideje vagyonát, vagy annak nagy részét offshore cégeken keresztül kimenekítenie, a főügyész azt válaszolta: "objektíven nem volt olyan helyzetben" Tarsoly Csaba, hogy vagyont tudjon kimenekíteni.

Ibolya Tibor beszámolója szerint a vagyonvisszaszerzési eljárás jelenleg tart, ennek részeként hétfőn a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság biztosítási intézkedésként. A gyanúsítás után már megkezdődött a vagyonvisszaszerzés, gépkocsikat, üzletrészeket, készpénzt, ingatlanokat foglaltak le - tette hozzá.

Tarsoly Csaba és két társa ügyében a főügyész a gyanúsítás részleteit nem árulta el, annyit közölt, hogy "a cselekmény minősítése csalás". Ami a győri csapatot illeti, a hírek szerint a szezont be tudják fejezni, kérdés azonban, hogy a jövőben mi lesz a klubbal, ahogy az is kérdéses, hogy a lefoglalás miatt hol rendezik majd az ETO hazai meccseit.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:rendezvenyhelyszinek.hu)