Jump to content

NB 1: A Pápa és a Pécs nyerte a kiesési rangadókat

2015. 03. 07. 18:26

Két olyan mérkőzést is rendeztek a labdarúgó NB I 19. fordulójában, mely nagy jelentőséggel bírt a kiesés elkerüléséért vívott harcokban. Az őszi utolsó Pécs a féltávnál szintén kiesőhelyen álló Haladást fogadta, és az Újpest után a Halit is két vállra fektették Uzomáék. Míg a Lombard Pápa az újonc Dunaújvárost múlta felül, minimális különbséggel.

Lombard Pápa - Dunaújváros 1-0

A Pápa legutóbbi 3, a Dunaújváros legutóbbi 2 mérkőzését elveszítette, ezért is fontos volt tehát némi sikerélmény mindkét csapatnak, plusz a kiesési harcban is valódi hatpontos mérkőzésnek számított a találkozó.

Fél óra játék után nagy lehetőséghez jutott a Pápa, Seyét buktatták ugyanis a tizenhatoson belül, a büntető azonban kimaradt. Csizmadia Csaba büntetőjét Nagy Gergely hárította. Nem sok esemény történt egyébként az első félidőben, csak Marian Sluka esete lehet érdekes, aki csereként állt be Jagodics sérülése miatt, és már az első félidőben sárgát is kapott.

A Pápa aztán az 59. percben szerzett vezetést, Seye révén. A támadó nagyjából 15 méterről lőtt a bal sarokba, Lázár Zsolt elcsúszását kihasználva. A Dunaújváros nem tudta megismételni hazai pályán megszokott harcos játékát, a Pápa pedig a kihagyott büntető ellenére is nyerni tudott így.

PMFC - Haladás 2-1

A Pécs ott folytatta, ahol az Újpest ellen abbahagyta, és már az ötödik percben vezetéshez jutott. Két új szerzemény összejátéka eredményezte a gólt, Makriev gólpasszából Pauljevics volt eredményes. A Pécs ezután visszaállt, és kontrázni akart, azonban erre majdnem ráfizettek a baranyaiak, hiszen Gaál Bálint és Alcibiade is könnyedén gólt szerezhetett volna.

Fordulás után aztán Eke Uzoma egy óriási góllal megduplázta a hazaiak előnyét, közel 30 méterről bombázott a kapuba. A Halitól aztán egy téli szerzemény, a korábban Kispesten és Győrben is megforduló Martinez szépített, ezt követően azonban Németh Márió kapott pirosat a vendégektől. Nem is sikerült az egyenlítés, a Pécs tavasszal eddig kettőből két győzelemmel menekül a kiesőzónából. A Pécs első hazai győzelmét aratta így, és a 13. helyre jött fel, míg a Haladás visszazuhant utolsónak.

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu, fotó: csakfoci.hu)