Jump to content

NB 1: Folytatja a felzárkózást a Loki

2014. 11. 09. 10:06

Az NB 1 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén a mostanában egyre inkább magára találó, bajnoki címvédő Debrecen az újonc, mostanság szintén jobb formában lévő Dunaújvárost fogadta. A hazaiak ha nem is könnyen, de mindenképpen megérdemelten győztek és közelítenek az élmezőny felé.

Gyengén kezdték a szezont a debreceniek, ám az utóbbi 4 fordulóban 10 pontot gyűjtöttek, és úgy tűnt, kezdenek magukra találni Kondás Elemér fiai. A Dunaújváros sem brillírozott az első pár fordulóban, ám az utóbbi háromban már 7 pontot szerzett, és elmozdult az utolsó helyről.

Nem meglepő módon a Debrecen kezdte jobban a meccset, már az első percben bravúrral kellett védenie Nagy Gergelynek, hogy ne kerüljön hátrányba a csapata. A félidő hátralevő részében továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, több helyzetet alakítottak ki, ám gól nem született.

A vezetést végül a második félidőben tudta megszerezni a DVSC: egy bal oldali szöglet után a kapus aláfutott a labdának, Brkovics visszafejelte azt a hosszú alsó felé, és Máté Péter lőtt közelről a hálóba.

Továbbra is a debreceniek domináltak, látható volt, hogy már nem engedik ki a kezükből a győzelmet. A 78. percben sikerült végül megduplázniuk az előnyüket, megint csak egy bal oldali szöglet után. Ezúttal Brkovics érkezett Mihelic beívelésére, bólintott, és mivel fejese még meg is pattant egy védőt, Nagynak nem volt esélye védeni. Bár a hazaiak a hátralevő időben is tovább támadtak, több gól már nem született, maradt a 2-0.

Győzelmével a Debrecen 1 pontra megközelítette a hatodik helyezett DVTK-t, míg a Dunaújváros továbbra is a tizenötödik helyen áll.

NB1 14. forduló:
Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC 2:3 (1:0)
Kecskeméti TE – Videoton FC 0:0 (0:0)
MVM-Paks – Lombard Pápa Termál FC 3:0 (1:0)
Újpest FC – Puskás Akadémia FC 1:1 (0:0)
PMFC-Matias – Győri ETO FC 0:3 (0:2)
DVSC-TEVA – Dunaújváros 0:2 (0:0)

(lá)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:nso.hu)