Jump to content

NB 1: Pontokat vesztett a Vidi

2014. 11. 08. 15:50

Gól nélküli, ám remek mérkőzésen végül döntetlenre végzett a listavezető Videoton a KTE otthonában. A Kecskemét egyenrangú ellenfele volt a Vidinek, így teljesen megérdemelt a pontosztozkodás, még úgy is, hogy az utolsó negyedórát emberhátrányban játszott a Kecskemét.

Az első igazi ziccert a 12. perc hozta, ekkor a válogatott keretbe ismét bekerülő Gyurcsó rosszul találta el a labdát gólhelyzetben. A 28. minutumban aztán a végig aktív Bebeto és Balázs alakított ki lehetőséget, azonban Bebeto nem érte el a beadást. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, és lendületes mezőnyfutballt, még ha gól nem is esett. A Kecskemét nem állt be védekezni, mindkét csapat felvállalta a nyíltabb játékot.

Az 51. percben az idén igazolt Laczkó Zsolt is letette a névjegyét kecskeméti oldalon, majd nem sokkal később Juhász Roland fejesét védte Tujvel. A kecskeméti kapus korábban évekig a Videotonban játszott, ismerte tehát a kapuját veszélyeztető játékosok zömét. A Videoton egyre inkább mezőnyfölénybe került, azonban a Kecskemét hősiesen védekezett, minden lehetőséget blokkoltak a lila-fehérek, támadásban pedig Bebeto gyorsaságában bíztak.

Az utolsó fordulat a 74. percben történt, amikor a csereként beállt Patvaros megkapta második sárga lapját. Ezt követően behúzódott a KTE, Bebeto is lejött csereként, és a hazaiak célja a döntetlen megtartása volt. Ez végül sikerült, hiába nyomott erősen a Vidi.

Ezzel a Kecskemét volt a Debrecen után a második csapat a bajnokságban, akiket nem tudott legyőzni a Videoton. Az MTK így egy győzelemmel megközelítheti a listavezetőt.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: origo.hu)