Jump to content

NB 1: Paksi győzelem, újpesti iksz

2014. 11. 08. 18:12

A dobogót az előző fordulóban elérő Újpest a Puskás Akadémia ellen csak döntetlen volt képes hazai pályán, míg a Paks papírfoma győzelmet aratott a Lombard Pápa felett.

Újpest - Puskás Akadémia 1-1

A lila-fehérek emberemlékezet óta nem voltak dobogón, szóval feldobódottan várhatták a mérkőzést, míg a Puskás Akadémia esetében kérdés volt, melyik arcukat mutatják.

Az Újpest szokásosan klasszikus csatár nélkül állt fel, még Vasziljevics volt leginkább előretolva, a Puskás Akadémia viszont öt védővel állt fel ezúttal. Ezek már előrevetítették, hogy nem várható gólzápor. A legnagyobb helyzetek az első játékrészben a PAFC előtt adódtak, azonban Szakály és Lencse is hibázott.

Fordulás után vzetést szerzett Benczés Miklós együttese, Szakály révén, de Simon Krisztián rögtön egalizálni tudott. Az újpest aztán teljesen felpörgött ettől. Bardhinak és Negónak is volt lehetősége, Sztaniszavljevics is betalálhatott volna, ráadásul a hajrában pályára került a klasszikus center Kim Ojo, aki sérülésből lábadozik, valamint Suljic is.

A végén még Vaszicsku kapott egy piros lapot, azonban az eredmény már nem változott. Az Újpest ezzel lecsúszott a dobogóról.

Paks - Pápa 3-0

Ahová győzelmének köszönhetően a Paks lépett fel. Csertői Aurél csapata nehéz sorozaton volt túl, rangadók sorát követően ezúttal egyértelmű esélyesként fogadták a Pápát.

Az első lehetősége a Pápának adódott Zulevs révén, azonban utána átvette a kezdeményezést a Paks, a hetek óta jól játszó Haraszti révén. A vezető gól azonban nem hozzá, hanem Báló nevéhez fűződött, aki egy tizenegyest értékesített.

A második félidőben nyugodtabban és egyben bátrabban játszott a Paks, és Haraszti révén növelte is előnyét. Haraszti még egy kapufát is elért, majd a hajrában a csereként beállt Bor állította be a 3-0 arányú könnyed paksi sikert.

Az Újpest döntetlenjének köszönhetően a Paks ismét a harmadik helyre jött fel a bajnokságban.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu; fotó: nb1.hu)