Jump to content

NB 1: Az Újpest és a Videoton is győzött

2014. 11. 02. 20:10

A labdarúgó NB I mai játéknapján két mérkőzést rendeztek. Az Újpest Kanta kihagyott tizenegyesét kihasználva verte az MTK-t, és lépett fel a dobogóra, míg a Videoton hazai pályán a Honvéd ellen diadalmaskodott.

MTK - Újpest 0-1

Igazi fővárosi rangadó volt ez, már csak azért is, mert stadionjuk révén a kispestiek is érintve voltak. Maga a mérkőzés azonban nem volt túl jó, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, az első játékrészben különösen igaz volt ez. Az Újpest továbbra is csatár nélkül kénytelen szerepelni, sérült Kabát és Ojo is, annyira tehát nem meglepő tőlük, hogy sok meccsükön nem esett gól. Az MTK pedig nem tudott túljárni Balajczáék eszén, első komolyabb helyzetük Bese fordulásból leadott lövése volt.

Aztán a 64. percben Heris szabálytalansága után tizenegyest kaptak az albérletben játszó hazaiak, Kanta azonban rá nem jellemző mód mellélőtte a büntetőt. Ezen fellelkesült az Újpest, és találtak is egy gólt, Balogh révén, azonban ezt még nem adta meg a játékvezető. A 84. percben aztán már igen, szintén Balogh talált be, a tizenhatosról csavart ballal a felső sarokba. Győzelmével az Újpest a harmadik helyre jött fel, pont az MTK mögé.

Videoton - Bp. Honvéd 1-0

A Videoton azzal a nyugodt érzéssel léphetett pályára, hogy első számú üldözője kikapott, szóval nem érhették be őket egy esetleges hazai vereség esetén sem. Illetve idei formája alapján a Vidinek senki ellen sem kell félnie, azonban a Csábi József irányította Honvéd azon volt, hogy megnehezítse a hazaiak dolgát.

Az első félidőben a papírformának megfelelően inkább a Vidi támadott, és irányította a mérkőzés menetét. Két sérülés is borította a terveket, Simon helyére jött Trebotic, Nagy helyett pedig Bobál.

A Videoton aztán még a szünet előtt, lélektanilag jókor (a Honvéd szempontjából rosszkor) vezetést szerzett, Kovács István révén, aki a kispesti védők közül talált be.

A második félidőben aztán tovább nyomott a Vidi, Ikenne-King azonban remek védőmunkával többször is menteni tudott. A fehérváriak egy alkalommal maguknak nehezítették meg dolgukat, mikor Trebotic Oliveirát találta el. Aztán a Vidi ráült az eredményre, a Honvédban viszont nem volt annyi, hogy egyenlítsen. Nikolic ugyan ezúttal nem talált be, de ez vélhetően nem zavarja a fehérváriakat, akik növelték előnyüket az MTK-val szemben.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: telesport.hu)