Jump to content

NB 1: Nyertek az újoncok, iksz az ETO-DVTK

2014. 11. 01. 18:44

Edzőváltást követően sem tudott nyerni a Győr, bár egy Diósgyőr elleni döntetlen talán annyira nem katasztrófa. A Nyíregyháza Radó kihagyott büntetőjét követően gyűrte le a Haladást, a Pécs pedig a Dunaújváros ellen veszítette el első bajnokiját Véber távozása óta.

Győri ETO - DVTK 1-1

Már a mérkőzés előtt voltak események bőséggel mindkét csapat háza táján. A hazaiaknál a Gyirmóttal szembeni kupakiesés pecsételte meg Horváth Ferenc sorsát, de természetesen az idei rossz bajnoki szereplés is sokat nyomott a latba. Utódja egy ötfős szakmai stáb lett, melynek tagjai Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Fórián Zsolt, Jordi Ila Solé, és Tőkés László. Diósgyőrben pedig Julian Jenner érkezése bírt hírértékkel, a tavaly még a Fradiban szereplő holland szélső már edzősködni kezdett hazájában, most azonban visszatért, és egyből a kezdőben kapott helyet.

Az első félidő nem hozott nagy játékot, csupán két váratlan csere borzolta a kedélyeket, Jennert már ekkor le kellett hozni, a másik oldalon pedig Strestik megsérült. Fordulás után aztán teljesne megváltozott a játék képe. A két csapat felélénkült, és mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek. A vezetést a Győr szerezte meg a csereként beállt Priskin fejesével, aki remekül bólintotta be Rudolf beadását. Úgy tónt, nyerhet a Győr, azonban az eleve csereként beszálló Takácsot váltó Marjanovics találatával egalizált a Diósgyőr. Maradt így a döntetlen, ami igazán egyik csapatnak sem jó.

Nyíregyháza - Haladás 2-0

A hazai Szpari kezdett jobban, Abdouraman és Pákólicz előtt adódott lehetőség, azonban ők nem jártak olyan közel a gólhoz, mint a Haladás. Már Rocchi is betalálhatott volna, azonban a veterán csatár hiába vezette egy az egyben a kapura a labdát, beérte a védő, majd a Haladás büntetőt kapott Törtei kezezése nyomán. A tizenegyest azonban kihagyta Radó, Balogh János ismét bizonyította, hogy remek formában véd.

A második félidőben aztán dűlőre vitte a dolgot a Nyíregyháza, előbb Koller talált be közelről, majd a tizenegyest összehozó Törtei szabadrúgásból járt túl Rózsa Dániel eszén, a szombathelyi kapusnak nincs szerencséje újabban a pontrúgásokkal, az előző fordulóban szögletből kapott gólt. Megérdemelten nyert a Szpari, a Haladás továbbra is nehéz helyzetben van.

Dunaújváros - Pécs 3-2

Három vereséggel a háta mögött, és új edzővel utazott Dunaújvárosba a PMFC, ahol fél óra játék után meg is szerezték a vezetést. Balogh Béla Mohl Dávid szabadrúgását követően közelről szerzett gólt. A félidő végén Böőr óriási helyzetet hagyott ki, így vendégvezetéssel fordultak a csapatok.

Nem sok telt el a második félidőből, és Petneházi révén egyenlített a hazai csapat. Azonban Márkvárt góljával jelezte, jogos volt a Nottingham Forest érdeklődése, így ismét a vendégeknél volt az előny. A Pécs a héten a DVSC-t búcsúztatta a kupából, szóval a rossz bajnoki forma ellenére volt miben reménykedniük. Azonban a Dunaújváros hamar letörte ezeket a reményeket, előbb Orosz lőtt kapufát, aztán Böőr, majd a korábban Pécsen játszó Godslove gólt. Ezzel a hazaiak elmozdultak az utolsó helyről, a Pécs pedig zsinórban negyedik találkozóját veszítette el.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu, fotó: boon.hu)