Jump to content

NB 1: Nyert a Loki, döntetlen a Fradi-Paks

2014. 11. 01. 21:47

A Debrecen ha nem is könnyedén, de legyőzte idegenben a Pápa csapatát, még úgy is, hogy 10 emberrel fejezték be a találkozót. A Ferencváros pedig nem bírt a Pakssal a nagy ködben lejátszott mérkőzésen.

Lombard Pápa - Debrecen 0-2

A csapatokra ránézve országos kettesnek nevezhettük a találkozót, ám idei forma alapján már árnyaltabb a kép, ugyanis a Loki 8. a Pápa 11. helyen állt a meccs előtt. Az első félidő nehezen pörgött fel, több volt a sárga lap, mint a helyzet, sőt a 42. minutumban megfogyatkozott a címvédő, Kulcsár Tamást ütésért állította ki Andó-Szabó. Egy percre rá viszont majdnem előnybe kerültek, Varga fejesét azonban kiütötte Szűcs.

A második félidőben a Pápa emberelőnyben sem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére, ennek pedig meg is lett a böjtje, Brkovic vezetést szerzett a hajdúságiaknak, egy Szűcs által védett labdát lőtt közelről a hálóba. A hajrában aztán Lázár biztosította be a vendégek győzelmét Bódi pontrúgását követően. A Pápa emberelőnyben sem tudott mit kezdeni a Lokival, akik esélyeshez méltóan győztek.

Ferencváros - Paks 0-0

Nagy ködben játszották a mérkőzést, amely idei forma alapján egyértelműen rangadó volt. A Paks hasonló felfogásban játszott, mint a Vidi ellen, zárt védekezéssel próbálták kihúzni a találkozót kapott gól nélkül. Támadójáték tekintetében teljesen passzívnak bizonyultak, Dibusznak gyakorlatilag védenivalója sem volt.

A Ferencvárosnál volt többet a labda, kidolgoztak a hazaiak helyzeteket is, azonban ahogy mondani szokás, az átütő erő hiányzott belőlük. Az ezúttal kékben játszó Paks pedig a 90. percben majdnem meglepetést is okozott. Dibusz rosszul jött ki kapujából, Haraszti átemelte, azonban a labda ha kevéssel is, de mellészállt. A Fradi sajnálhatja, hogy nem sikerült feltörnie a felállt védelmet, ez visszatérő probléma a kilencedik kerületieknél, a Paks pedig a Videotontól való vereség és a Diósgyőr legyőzése után ezúttal egy ponttal távozhatott egy rangadóról.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: haon.hu)