Jump to content

Dárdai a folytatáson gondolkodik, novemberben magyar-orosz

2014. 10. 15. 15:19

A Feröer-szigetek elleni mérkőzésről hazatért magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya Dárdai Pál szerint a feröeriek ellen a három pont megszerzése volt a cél, melyet teljesítettek is. A finnek elleni három pontot garantálja, ami pedig a folytatást illeti, arról novemberben beszél majd feleségével.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalosan bejelentette, hogy november 18-án az orosz csapatot fogadja barátságos mérkőzésen a Dárdai Pál vezette válogatott. Sztancsik Tamás, a válogatott sajtófőnöke szerdán a Liszt Ferenc-repülőtéren mondta el, hogy - a korábbi orosz sajtóértesüléseknek megfelelően - a Finnország elleni, november 14-i Európa-bajnoki selejtező után négy nappal a Fabio Capello irányította orosz válogatottat fogadják a magyarok. A Szport-Ekszpressz és az Interfax orosz hírügynökség kedden számolt be a mérkőzésről, a magyar szövetség pedig erre reagálva jelezte, hogy tárgyalnak az orosz féllel, de még nem írták alá a szerződést.

Ami a magyar válogatottat illeti, Dárdai Pál a feröeri mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, a válogatott teljesítette a célt amiért kiutazott, a szükséges pontokat megszerezte, most ez volt a fő szempont.

"A minimálisan megfogalmazott célt, a négy pontot megszereztük. Egy jó második félidőt produkáltunk Bukarestben és 90 percet szenvedtünk Feröer-szigeteken, így halál nyugodtan készülhetünk a finnek elleni hazai meccsre" - mondta a szerdai hazaérkezést követően tartott sajtótájékoztatón a szakvezető.

Hogy az oroszok elleni barátságos mérkőzés után is Dárdai marad-e a válogatott élén, azt még a szakember sem tudja, egyelőre nem is foglalkozik a kérdéssel. Mint elmondta erről csak novemberben beszél a feleségével, de csak akkor ha irányításával a magyar labdarúgó-válogatott eléri kitűzött célját, azaz a következő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén legyőzi a finneket.

A 38 éves szakember kijelentette, továbbra is garantálja a finnek elleni sikert, mert ha a közönség és a csapat egymásra talál, nem tudja elképzelni, hogy ne nyerjen a nemzeti együttes a Groupama Arénában.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:nb1.hu)