Jump to content

NB 2: A Vasas és a Gyirmót is nyert

2014. 10. 12. 20:45

A válogatott szünet miatt sem állt meg az élet a magyar labdarúgás világában, a másodosztályban ugyanis fordulót rendeztek. Itt a feljutásra legnagyobb eséllyel pályázó Vasas, és Gyirmót FC Győr egyaránt sikerrel vette az aktuális akadályt.

Szeged - Vasas 0-1
A Vasas két vereség után tudott ismét három pontot szerezni, idegenben. Az első félidőben Belecan kapus túl tudott járni a budapesti támadók eszén, hiába volt Remilinek és Nagy Dánielnek is helyzete. A hajrában azonban pont Belecan hibáját tudta kihasználni a Vasas, a kapus egy beadás után Lázokkal szabálytalankodott, ő pirosat, a Vasas szabadrúgást kapott, melyet Lázok értékesített.

Soroksár - Gyirmót 0-4
Sisa Tibor együttese esélyeshez méltón játszott és nyert az ellen a Soroksár ellen, akik zsinórban három vereséggel fogadták a Gyirmótot. A bajnokesélyes góljait Andorka és Magasföldi szerezték, testvériesen megosztozva. Győzelmével a Gyirmót FC Győr továbbra is vezeti az NB II-t.

ZTE - Sopron 2-1
Szerencsés körülmények között, de ismét tudott otthon nyerni a Zete. Vittmann góljával ugyan az első félidőben vezetést szereztek, azonban a második játékrészben Szabó révén egyenlített a Sopron. Mikor már mindenki elkönyvelte volna a döntetlent, akkor Bíró megszerezte a győztes találatot a 92. percben.

Békéscsaba - Kaposvár 1-0
Kertész távoli lövésével már a 12. percben előnybe került a hazai csapat. A találkozó képét ezután az határozta meg, hogy a Márton Gábor irányította vendégek hogyan próbálnak egyenlíteni, ez azonban nem járt sikerrel, a Kaposvár a hétközi Fradi elleni Ligakupa vereség után ezúttal is szerzett gól nélkül kapott ki.

További eredmények:

Siófok - Csákvár 2-2
Szolnok - Ajka 1-0
Szigetszentmiklós - Balmazújváros 1-0
Cegléd - Mezőkövesd 0-2

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu , nemzetisport.hu ; fotó: nb1.hu)